סלט גזר וזרעי כמון
סלט פשוט שיכול להתאים לכל ארוחה ואפילו כתוספת למנות עיקריות, זרעי הכמון הם השידוך הטוב ביותר לטעמו המתקתק של הגזר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 גזרים
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כף אריסה
- 1/2 לימון כבוש קצוץ
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- חופן כוסברה טרייה
- מלח
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הגזרים, שוטפים ומבשלים במים רותחים על סף בעבוע 10-15 דקות. עד שהגזרים רכים אך לא רכים מידי.
- 2. במקביל קולים את זרעי הכמון על מחבת למשך 2-3 דקות לשחרור הארומה, מעבירים למכתש ועלי וכותשים בצורה גסה.
- 3. מסננים את הגזרים מהמים, חוצים לאורך ומעבירים לקערת ערבוב בעודם חמים. מוסיפים את כל המרכיבים למעט הכוסברה. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, לאחר שהגזרים מתקררים מוסיפים את הכוסברה הטרייה.