קרפצ'יו קישואים צרובים עם פטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 קישואים בינונים פרוסים דק לאורך (רצוי עם מנדולינה)
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 צנוניות קטנות פרוסות דק
- חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 5 כפות שמן זית
- 4 פרוסות בגט בעובי 1 ס"מ
- 100 גרם גבינת פטה
- 1 כפית אורגנו יבש או טרי
- לקישוט:
- בצל ירוק או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. צולים את פרוסות הקישואים על מחבת פסים עם מעט שמן רק מצד אחד.
- 2. מוסיפים את פרוסות השום, צולים עוד דקה ומסירים מהאש.
- 3. מסדרים את פרוסות הקישואים והשום בשכבה אחת על גבי צלחת הגשה מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ועלי אורגנו.
- 4. מסדרים מעליהם את רבעי העגבניות ופרוסות הצנונית ומפוררים מעל את גבינת הפטה. אפשר לפזר מעט בצל ירוק או פטרוזיליה קצוצה.
- 5. קולים על אותה מחבת את פרוסות הבגט ומגישים יחד.