פנה עם פול ירוק ופקורינו
מתכון קליל ופשוט לפסטה פנה עם עגבניות שרי, פול ירוק וגבינת פקורינו
מצרכים
- 1 חבילה פנה רגטה
- 5 שיני שום, מעוכות (עם הקליפה)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
- מלח, פלפל
- 3 כוסות פול ירוק קפוא
- 3 כפות רוטב עגבניות פומדורו
- שמן זית כתית מעולה
- 100 גרם גבינת פקורינו, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים 2 ליטר מים, חולטים את הפול כדקה ומסננים.
- 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוציאים דקה לפני תום הבישול, על מנת שנקבל פסטה אל דנטה. שומרים כחצי כוס ממי הבישול.
- 3. מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הבצל ושיני השום המעוכות עם הקליפה.
- 4. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים כשתי דקות.
- 5. מועכים מעט במזלג חצי מכמות הפול הירוק ומוסיפים למחבת.
- 6. מוסיפים את רוטב הפומדורו ואת שאר הפול השלם ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ואם צריך מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
- 7. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומגישים עם גבינת הפיקורינו מעל.