נושאים חמים

עוגת אגסים בחושה של קרן קדוש

לקראת יום הכיפורים, שיתפה קרן קדוש את אבי ביטון במתכון נפלא לעוגה בחושה עם אגסים ושקדים ששווה לחכות את כל הצום בשבילה

צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות סטילס: אפיק גבאי

מצרכים

  • 85 גרם שמן (1/2 כוס)
  • ‎ 180 גרם סוכר

  • ‎3 ביצים

  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 140 גרם קמח
  • 1 ‎כפית אבקת אפיה
  • ‎1 כפית סודה לשתיה
  • 1 גביע ‎ שמנת חמוצה
  • ‎60 מ"ל חלב
  • ‎1 כף רום
  • ‎לאגסים:
  • ‎3 אגסים קלופים
  • ‎200 מ"ל מים
  • ‎100 גרם סוכר
  • ‎1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית תמצית וניל

  • ‎לקישוט:
  • ‎1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • ‎1. האגסים: מניחים בקלחת מים, סוכר ואגסים קלופים עם התבלינים ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך. מקררים,מנקים מליבה ולתכים לרבעים או שמיניות תלוי בגודל האגס.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  • 3. מכינים את העוגה: מערבלים שמן וסוכר 4-3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות.
  • 4. מנפים לקערה נפרדת קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ותוך כדי ערבול את תערובת החומרים היבשים.
  • 5. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הרום והשמנת החמוצה ומוסיפים לקערה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה ועוצרים. יש להימנע מערבוב יתר.
  • 6. יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. מפזרים את השקדים הפרוסים מעל הבלילה ומחדירים פנימה את האגסים המבושלים. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים ומגישים בטמפ' החדר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת