פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לחם תירס חם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם תירס של ליאור משיח (דרור עינב)
      לחם תירס של ליאור משיח (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-2 תבניות אינגליש או 24 מאפינס
      • 225 גר' סוכר (כוס ו-2 כפות)
      • 335 גר' קמח לבן (1/2 2 כוסות פחות כף)
      • 85 גר' קמח תירס (1 כוס פחות כף)
      • 20 גר' אבקת אפיה (2 כפות)
      • 1 כפית מלח
      • 3 ביצים
      • 280 גר' חלב (1 כוס + כף)
      • 150 גר' שמן צמחי (3/4 כוס)

      אופן ההכנה

      • . מחממים תנור ל-180 מעלות. במידה ומשתמשים בתבניות אינגליש, משמנים, מקמחים אותן ומניחים בצד.
      • 2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: סוכר, קמח לבן, קמח תירס, אבקת אפיה ומלח.
      • 3. מוסיפים לקערת היבשים את הביצים, החלב והשמן ומערבבים רק עד לאיחודם. יש להימנע מערבוב יתר. מוזגים את הבלילה לתבניות שהכנו מראש.
      • 4. אופים בתנור כ-25-30 דקות, עד שצבע המאפה חום זהוב, וקיסם שנועץ במרכזו יוצא נקי. במידה ואופים בתבנית שקעים למאפינס, אופים כ-15-20 דקות. כשהלחם מוכן, מעבירים לרשת לקירור.
      • ללחם תירס טקסס סטייל:
      • כדי להפוך את לחם התירס למלוח, משתמשים במתכון רק ב-50 גר' סוכר, מוסיפים גרעיני תירס (אפילו קפואים), קוביות פלפל אדום, או חלפיניו ומי שאוהב לחטוא יכול להוסיף קוביות בייקון מטוגנות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -