וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם תירס חם

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה

לחם תירס של ליאור משיח. דרור עינב
לחם תירס של ליאור משיח

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות אינגליש או 24 מאפינס
  • 225 גר' סוכר (כוס ו-2 כפות)
  • 335 גר' קמח לבן (1/2 2 כוסות פחות כף)
  • 85 גר' קמח תירס (1 כוס פחות כף)
  • 20 גר' אבקת אפיה (2 כפות)
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 280 גר' חלב (1 כוס + כף)
  • 150 גר' שמן צמחי (3/4 כוס)

אופן ההכנה

  • . מחממים תנור ל-180 מעלות. במידה ומשתמשים בתבניות אינגליש, משמנים, מקמחים אותן ומניחים בצד.
  • 2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: סוכר, קמח לבן, קמח תירס, אבקת אפיה ומלח.
  • 3. מוסיפים לקערת היבשים את הביצים, החלב והשמן ומערבבים רק עד לאיחודם. יש להימנע מערבוב יתר. מוזגים את הבלילה לתבניות שהכנו מראש.
  • 4. אופים בתנור כ-25-30 דקות, עד שצבע המאפה חום זהוב, וקיסם שנועץ במרכזו יוצא נקי. במידה ואופים בתבנית שקעים למאפינס, אופים כ-15-20 דקות. כשהלחם מוכן, מעבירים לרשת לקירור.
  • ללחם תירס טקסס סטייל:
  • כדי להפוך את לחם התירס למלוח, משתמשים במתכון רק ב-50 גר' סוכר, מוסיפים גרעיני תירס (אפילו קפואים), קוביות פלפל אדום, או חלפיניו ומי שאוהב לחטוא יכול להוסיף קוביות בייקון מטוגנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully