- . מחממים תנור ל-180 מעלות. במידה ומשתמשים בתבניות אינגליש, משמנים, מקמחים אותן ומניחים בצד.
-
- 2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: סוכר, קמח לבן, קמח תירס, אבקת אפיה ומלח.
-
- 3. מוסיפים לקערת היבשים את הביצים, החלב והשמן ומערבבים רק עד לאיחודם. יש להימנע מערבוב יתר. מוזגים את הבלילה לתבניות שהכנו מראש.
-
- 4. אופים בתנור כ-25-30 דקות, עד שצבע המאפה חום זהוב, וקיסם שנועץ במרכזו יוצא נקי. במידה ואופים בתבנית שקעים למאפינס, אופים כ-15-20 דקות. כשהלחם מוכן, מעבירים לרשת לקירור.
- ללחם תירס טקסס סטייל:
-
- כדי להפוך את לחם התירס למלוח, משתמשים במתכון רק ב-50 גר' סוכר, מוסיפים גרעיני תירס (אפילו קפואים), קוביות פלפל אדום, או חלפיניו ומי שאוהב לחטוא יכול להוסיף קוביות בייקון מטוגנות.