בשר חציל מפוחם בשמן זית

הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות עם חציל, הוא לזרוק אותו על האש. בועז פלד, פעם שף תל אביבי שהעתיק את חייו לרמת הגולן עם מתכון פשוט לחציל מפוחם במדורה עם זמן זית ועלי זעתר.

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה!
מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד. מאיר וקנין, אנצו ג'וש, מערכת וואלה! NEWS
מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד(צילום: מאיר וקנין, אנצו ג'וש)

מצרכים

  • חציל בלאדי
  • מלח אטלנטי
  • שמן זית פירותי / חריף ירוק
  • עלי זעתר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים משטח עבודה של גחלים מאפירות שמוציאים מהמדורה. דוחפים פנימה את החציל לרחובו, עם מעט לחץ על מנת ליצור מגע מקסימלי עם החום, בערך 6-7 דקות.
  • 2. בעדינות עם מלקחיים תופסים את עוקץ החציל (העלים בראש החציל) ומסובבים לצידו השני למשך זמן זהה.
  • 3. מוציאים מן הגחלים לקרש למנוחה של 3-4 דקות. חתוכים עם סכין את השכבה התחתונה, הפאות הצידיות והעוקץ. משם ממשיכים לחתוך לרוחב פרוסות של כסנטימטר וחצי.
  • 4. מורידים לצלחת ומפזרים מלח אטלנטי ומזליפים שמן זית בנדיבות, אפשר גם להוסיף עלי זעתר טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully