- 1. עם סכין חותכים בחלקו העליון של הכרוב עיגול בגודל כפול מגזע הכרוב, וחופרים פנימה חור בגודל אשכולית.
-
- 2. מערבבים את הפריקי בתוך הכרוב, עם 2-3 שיני שום מעוכות. סוחטים פנימה את העגבניות, רבע כוס שמן זית, מוסיפים ענף מרווה ומחצית מהתבלינים.
-
- 3. פורסים כ-5 שכבות של רדיד אלומיניום רחב בצורת פלוס, במרכזו מניחים נייר אפייה ועליו את הכרוב, עם הפתח פונה כלפי מעלה. מוסיפים את שמן הזית הנותר, ענף המרווה ויתר התבלינים.
-
- 4. מניחים נייר אפיה גם מלמעלה וסוגרים את רדידי האלומיניום כלפי מעלה.
-
- 5. חופרים בור ליד המדורה ומניחים גחלים אפורות ואבנים בגודל דומה. שמים את המטפונה ומכסים בגחלים ואפר. לאחר 3-4 שעות מוציאים בזהירות בלי לפגוע באלומיניום, פותחים בזהירות חותכים לפרוסות, אפשר לצלות קצת על הרשת לא חובה, מגישים עם טחינה.