וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נאן שמן זית עולש וסומק

בועז פלד, פעם שף תל אביבי שהעתיק את חייו לרמת הגולן, מגיש מתכון לנאן עם סלט עולש שאפשר להכין במדורה

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה

מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד. מאיר וקנין, אנצו ג'וש, מערכת וואלה! NEWS
מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד/מאיר וקנין, אנצו ג'וש

מצרכים למתכון

  • נאן:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן או קמח לפוקאצ'ה
  • 300 מ"ל מים
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • לירוקים:
  • זר עלים ירוקים כגון חמציץ/עולש/חוביזה/תרד, שטופים וקצוצים גס (אם משתמשים בעולש יש להרתיח אותו עם הרבה מים 3-4 דקות, על מנת להוציא את המרירות.
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • סומק
  • מלח
  • 1/2 1 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • . בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים נמרצות עד ליצירת בצק אלסטי ויפה. משאירים להתפחה ראשונה מכוסה בניילון עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  • 2. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה עמוקה. מוסיפים את העלים הירוקים ומבשלים יחד עם הבצל והסומק 2-3 דקות, מתבלים במלח ומקררים.
  • 3. לאחר שהבצק תפח מכדררים אותו לכדורים בגודל של כדור פינג פונג. מניחים את הכדורים על מגש משומן בשמן זית, להתפחה שנייה. לאחר שהכדורים תפחו, פותחים אותם בעדינות לצורה שטוחה בין האצבעות.
  • 4. מניחים את הכדורים הפתוחים במחבת ברזל יצוק על גבי גחלים אפורות, כדקה מכל צד, מוציאים ומפזרים ירוקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully