נושאים חמים

קראמבל תפוחים בשטח

בועז פלד, פעם שף תל אביבי שהעתיק את חייו לרמת הגולן מגיש קאמבל תפוחים טבעוני במדורה

מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד (מערכת וואלה! NEWS , מאיר וקנין, אנצו ג'וש)
מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד (מערכת וואלה! NEWS , מאיר וקנין, אנצו ג'וש)

מצרכים

  • סיר ברזל יצוק נמוך עם מכסה שטוח
  • 6 תפוחי גראני סמיט מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • לקראמבל:
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קוואקר עבה
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס או שמן אגוזים אחר
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקראמבל בין כפות הידיים תוך כדי חיכוך הידיים אחת בשניה עד אחידות החומרים ומניחים בצד.
  • 2. מניחים את סיר הברזל על גחלים אפורות, שופכים את הסוכר הלבן ומחכים שיתחיל להיווצר קרמל, מערבבים את הסוכר עם כף עץ עד היווצרות קרמל אחיד, בצבע ענברי
  • עמוק. חשוב לשמור שהסוכר לא יישרף ועלה עשן (תזמון קריטי).
  • 3. מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהנוזלים מתאחדים
  • והתפוחים קורמלו מכל צידם, מורידים מהאש.
  • 4. מפזרים את תערובת הקראמבל מעל לתפוחים, סוגרים במכסה ומניחים עליו גחלים לבנים כ- 45 דקות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת