מוקפץ אטריות שיכורות
אלה המתעקשים להוסיף עוד רוטב למוקפץ המתכון לפאד קי מאו הוא פתרון אלגנטי. אטריות האורז והעוף או הבקר מקבלים את נוזלי הרוטב בשלוש פעימות, וסופגים היטב את כל הטעמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות
- לפאד קי מאו:
- 2 כפות רוטב קצ'אפ מאניס (ראו מתכון בהמשך) או סויה כהה מתוקה
- 2 כפות נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי) או רוטב סויה
- 1 כפית חומץ
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 6 שיני שום כתושות
- 1 פיסת ג'ינג'ר קצוצה
- 2 צ'ילי קצוצים
- חצי קילו בקר טחון או עוף טחון (מנתח פרגיות)
- 1 חבילה (250 גרם) אטרית אורז שהושרו בקערת מים רותחים לפי ההוראות
- עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
- רוטב קצ'אפ מאניס תוצרת בית:
- 1 כוס סויה תמרי
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 2 כפות מים
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כוכב אניס
אופן ההכנה
- 1 .קצ'אפ מאניס תוצרת בית: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב, מורידים את גובה הלהבה ומבשלים 10 דקות. מצננים, מסננים, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
- 2. פאד קי מאו :קוצצים ומועכים יחד את הצ'ילי והשום ומוסיפים לבצל הקצוץ. בקערית נפרדת מערבבים את הנוזלים.
- 3. מחממים ווק. מוסיפים שמן, בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי וכשעולה ריח מוסיפים את הבקר/העוף עם שליש מכמות הנוזלים. מערבבים ומבשלים 5 דקות.
- 4. מוסיפים אטריות אורז ומוסיפים עוד שליש מכמות הנוזלים. מערבבים היטב ותוך כדי מוסיפים את יתרת הנוזלים כדי שהאטריות יכוסו בהם. מוחצים את התכולה כנגד חום הווק לחריכה זו משמעות הפאד הטיגון, התאילנדי. מעבירים לצלחות הגשה.