מרק מג'דרה

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מסורתי למרק מג'דרה. המג'דרה על שלל גרסאותיה היא אחת המנות האהובות ביותר על השומרונים. כיוון שבמהלך השבת או החג לא אוכלים השומרונים אוכל חם, אלא סלטים בלבד עם צאתם הם משתוקקים למנה חמה וזריזה

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים

  • 4-5 מנות
  • 1 כוס בורגול עבה
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 2 כפות רסק
  • 1 כפית מלח
  • 1 בצל גדול
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הבורגול במים כשעה ושוטפים היטב את העדשים.
  • 2. שמים בסיר את הבורגול המושרה עם העדשים השטופות ושתי כפות שמן ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומבשלים בערך 30-40 דקות עד שמקבל מרק עשיר וסמיך.
  • 4. בינתיים קוצצים בצל גס ומטגנים עד להשחמה.
  • 5. מוזגים את מרק המג'דרה לקעריות ומניחים כף של בצל מטוגן מעל כל קערית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully