וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מג'דרה שומרוני

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מסורתי למרק מג'דרה. המג'דרה על שלל גרסאותיה היא אחת המנות האהובות ביותר על בני העדה. כיוון שבמהלך השבת או החג לא אוכלים השומרונים אוכל חם, אלא סלטים בלבד עם צאתם הם משתוקקים למנה חמה שאפשר להכין בקלות ובמהירות כמו ה

מתכון מאת: גלי יהושוע, מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
סעודה שומרונית בסוכה. נמרוד סונדרס
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים למתכון

  • למרק בורגול ועדשים:

    • 1כוסבורגול עבה
    • 1כוסעדשים ירוקות
    • 2כפותשמן
    • ½1 ליטריםמים
    • 2כפותרסק עגבניות
    • 1כפיתמלח
  • לבצל המטוגן:

    • 1בצל גדול
    • 1-2כףשמן לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים מרק מג'דרה שומרוני?

  • 1
    משרים את הבורגול במים כשעה ושוטפים היטב את העדשים.
  • 2
    שמים בסיר את הבורגול המושרה עם העדשים השטופות ושתי כפות שמן ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3
    מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומבשלים בערך 30-40 דקות עד שמתקבל מרק עשיר וסמיך.
  • 4
    בינתיים קוצצים בצל גס ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה יפה.
  • 5
    . מוזגים את מרק המג'דרה לקעריות ומניחים כף של בצל מטוגן מעל כל קערית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully