מרק מג'דרה שומרוני

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מסורתי למרק מג'דרה. המג'דרה על שלל גרסאותיה היא אחת המנות האהובות ביותר על בני העדה. כיוון שבמהלך השבת או החג לא אוכלים השומרונים אוכל חם, אלא סלטים בלבד עם צאתם הם משתוקקים למנה חמה שאפשר להכין בקלות ובמהירות כמו ה

מתכון מאת: גלי יהושוע, מערכת וואלה! אוכל
סעודה שומרונית בסוכה. נמרוד סונדרס
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים

  • למרק בורגול ועדשים:

    • 1 כוסבורגול עבה
    • 1 כוסעדשים ירוקות
    • 2 כפותשמן
    • ½1 ליטריםמים
    • 2 כפותרסק עגבניות
    • 1 כפיתמלח
  • לבצל המטוגן:

    • 1 בצל גדול
    • 1-2 כףשמן לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים מרק מג'דרה שומרוני?

  • 1משרים את הבורגול במים כשעה ושוטפים היטב את העדשים.
  • 2שמים בסיר את הבורגול המושרה עם העדשים השטופות ושתי כפות שמן ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומבשלים בערך 30-40 דקות עד שמתקבל מרק עשיר וסמיך.
  • 4בינתיים קוצצים בצל גס ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה יפה.
  • 5. מוזגים את מרק המג'דרה לקעריות ומניחים כף של בצל מטוגן מעל כל קערית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully