מרק מג'דרה שומרוני
גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מסורתי למרק מג'דרה. המג'דרה על שלל גרסאותיה היא אחת המנות האהובות ביותר על בני העדה. כיוון שבמהלך השבת או החג לא אוכלים השומרונים אוכל חם, אלא סלטים בלבד עם צאתם הם משתוקקים למנה חמה שאפשר להכין בקלות ובמהירות כמו ה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למרק בורגול ועדשים:
- 1כוסבורגול עבה
- 1כוסעדשים ירוקות
- 2כפותשמן
- ½1 ליטריםמים
- 2כפותרסק עגבניות
- 1כפיתמלח
לבצל המטוגן:
- 1בצל גדול
- 1-2כףשמן לטיגון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק מג'דרה שומרוני?
- 1משרים את הבורגול במים כשעה ושוטפים היטב את העדשים.
- 2שמים בסיר את הבורגול המושרה עם העדשים השטופות ושתי כפות שמן ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- 3מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומבשלים בערך 30-40 דקות עד שמתקבל מרק עשיר וסמיך.
- 4בינתיים קוצצים בצל גס ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה יפה.
- 5. מוזגים את מרק המג'דרה לקעריות ומניחים כף של בצל מטוגן מעל כל קערית.