סלט חצילים ורימונים
גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכונים חגיגיים של בני העדה. והפעם: סלט ורדרד בוהק של חצילים עם רימונים, בתיבול עדין של נענע מרעננת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות או פרוסות (או חציל קלוי על אש גלויה וקלוף)
- שמן לטיגון
- רימון שלם
- 1 כפית שטוחה עלי נענע מיובשים (או 1/4 כוס עלי נענע טריה קצוצים)
- 1/4 כפית מלח
- 1 שן שום כתושה (רשות)
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את קוביות החציל ומעבירים לנייר סופג, מומלץ ללילה על מנת לספוג את כל עודפי השמן. אם בוחרים בגרסה הקלויה, קולים אותו על אש גלויה ומקלפים.
- 2. מועכים את החציל בעזרת מכתש ועלי או מועך פירה.
- 3. חותכים את הרימון לחצי וסוחטים את שני החצאים ביד מעל החצילים. לא לפחד שיפלו גרעינים, להיפך, הם יקשטו את הסלט.
- 4. מוסיפים את המלח, הנענע והשום ומערבבים.