פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט חצילים ורימונים

      גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכונים חגיגיים של בני העדה. והפעם: סלט ורדרד בוהק של חצילים עם רימונים, בתיבול עדין של נענע מרעננת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סעודה שומרונית בסוכה (נמרוד סונדרס)
      סעודה שומרונית בסוכה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות או פרוסות (או חציל קלוי על אש גלויה וקלוף)
      • שמן לטיגון
      • רימון שלם
      • 1 כפית שטוחה עלי נענע מיובשים (או 1/4 כוס עלי נענע טריה קצוצים)
      • 1/4 כפית מלח
      • 1 שן שום כתושה (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את קוביות החציל ומעבירים לנייר סופג, מומלץ ללילה על מנת לספוג את כל עודפי השמן. אם בוחרים בגרסה הקלויה, קולים אותו על אש גלויה ומקלפים.
      • 2. מועכים את החציל בעזרת מכתש ועלי או מועך פירה.
      • 3. חותכים את הרימון לחצי וסוחטים את שני החצאים ביד מעל החצילים. לא לפחד שיפלו גרעינים, להיפך, הם יקשטו את הסלט.
      • 4. מוסיפים את המלח, הנענע והשום ומערבבים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -