סלט חצילים ורימונים

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכונים חגיגיים של בני העדה. והפעם: סלט ורדרד בוהק של חצילים עם רימונים, בתיבול עדין של נענע מרעננת.

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים

  • 1 חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות או פרוסות (או חציל קלוי על אש גלויה וקלוף)
  • שמן לטיגון
  • רימון שלם
  • 1 כפית שטוחה עלי נענע מיובשים (או 1/4 כוס עלי נענע טריה קצוצים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את קוביות החציל ומעבירים לנייר סופג, מומלץ ללילה על מנת לספוג את כל עודפי השמן. אם בוחרים בגרסה הקלויה, קולים אותו על אש גלויה ומקלפים.
  • 2. מועכים את החציל בעזרת מכתש ועלי או מועך פירה.
  • 3. חותכים את הרימון לחצי וסוחטים את שני החצאים ביד מעל החצילים. לא לפחד שיפלו גרעינים, להיפך, הם יקשטו את הסלט.
  • 4. מוסיפים את המלח, הנענע והשום ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully