- 1. מתחילים בהכנת הדאל: מביאים לרתיחה מים עם מלח, מקל קינמון, עלי דפנה וג'ינג'ר. מוסיפים את האפונה, מחזירים לרתיחה, מקפים את הקצף ומבשלים יחד 20 דקות.
-
- 2. מוסיפים את הירקות לתבשיל ומבשלים כ-30 דקות נוספות או עד שהאפונה רכה.
-
- 3. מכינים את הצ'פאטי: מערבבים קמח, מים ומלח בקערה או במיקסר ולשים מהם בצק רך. מכסים ומחכים חצי שעה.
-
- 4. בינתיים מכינים את התיבול לדאל: במחבת ממיסים חמאה ומאדים בה ג'ינג'ר, צ'ילי, זרעי כמון וכוסברה, עד שהם מעלים ריח תבלינים. מרוקנים את תוכן מחבת התבלינים לסיר הדאל, מערבבים ומגישים.
-
- 5. מכינים את האורז: ממיסים חמאה, מטגנים בה את גרגרי האורז, יוצקים מים רותחים, מערבבים ומחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש אבל משאירים מכוסה עוד 5 דקות. מערבבים במזלג לאוורור.
-
- 6. ממשיכים עם הצ'פאטי: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים על משטח מקומח ל-8 עיגולים.
-
- 7. מחממים מחבת וקולים עליה את עיגולי הבצק. לפני ההגשה קולים את הצ'פאטי ישירות על להבה גלויה עד שהם מתנפחים ונחרכים מעט.
-
- 8. מגישים את האורז עם תבשיל האפונה לצד יוגורט וצ'פאטי.