וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחת טאלי עם צ'אפטי

רוב ארוחות הטאלי מורכבות מאורז, דאל, יוגורט ולחם הודי. הפעם תבשיל הדאל יתבסס על אפונה ואליו יצטרפו, אורז וצ'אפטי. אפשר להגיש עם יוגורט.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-8 צ'פאטי:
  • 2 כוס קמח (רצווי לפיצה ופוקאצ'ה)
  • 1/3 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח
  • חמאה מומסת, להברשה
  • לדאל אפונה וירקות:
  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות כורכום
  • מקל קינמון
  • 3 עלי דפנה
  • 2-3 פרוסות ג'ינג'ר
  • 1 כוס אפונה יבשה חצויה
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • לתוספת התיבול:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • צ'ילי יבש מפורר (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • לאורז:
  • 1 כוס אורז בסמטי, מושרה במים לחצי שעה ומסונן
  • 1 כף חמאה או שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
  • להגשה:
  • יוגורט
  • עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת הדאל: מביאים לרתיחה מים עם מלח, מקל קינמון, עלי דפנה וג'ינג'ר. מוסיפים את האפונה, מחזירים לרתיחה, מקפים את הקצף ומבשלים יחד 20 דקות.
  • 2. מוסיפים את הירקות לתבשיל ומבשלים כ-30 דקות נוספות או עד שהאפונה רכה.
  • 3. מכינים את הצ'פאטי: מערבבים קמח, מים ומלח בקערה או במיקסר ולשים מהם בצק רך. מכסים ומחכים חצי שעה.
  • 4. בינתיים מכינים את התיבול לדאל: במחבת ממיסים חמאה ומאדים בה ג'ינג'ר, צ'ילי, זרעי כמון וכוסברה, עד שהם מעלים ריח תבלינים. מרוקנים את תוכן מחבת התבלינים לסיר הדאל, מערבבים ומגישים.
  • 5. מכינים את האורז: ממיסים חמאה, מטגנים בה את גרגרי האורז, יוצקים מים רותחים, מערבבים ומחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את האש אבל משאירים מכוסה עוד 5 דקות. מערבבים במזלג לאוורור.
  • 6. ממשיכים עם הצ'פאטי: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים על משטח מקומח ל-8 עיגולים.
  • 7. מחממים מחבת וקולים עליה את עיגולי הבצק. לפני ההגשה קולים את הצ'פאטי ישירות על להבה גלויה עד שהם מתנפחים ונחרכים מעט.
  • 8. מגישים את האורז עם תבשיל האפונה לצד יוגורט וצ'פאטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully