- 1. לקערת מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר, השמרים, המלח והחמאה ומעבדים בפולסים למרקם גרגרי (כפי שעושים בהכנת בצק פריך).
-
- 2. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים בפולסים 5-7 דקות. אם הבצק נותר יבש ולא מתגבש מוסיפים במתינות את המים הקרים.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה עד לילה( 6-8 שעות).
-
- 4. מכינים את המלית: בקערה בינונית מערבבים את הסוכר והחמאה לקרם רך. מוסיפים את השקדים והקורנפלור ומערבבים. טורפים את הביצים עם הדבש והווניל ומוסיפים לקערה. מקציפים במקצף ידני 2-3 דקות עד לקבלת עיסה בהירה ואחידה. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
- 5. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו, מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים למלבן גדול 35X 45 ס"מ.
-
- 6. מוציאים את המלית מן המקרר ועורמים שכבה עבה באמצע יריעת הבצק. כורכים פנימה את שני החלקים (בקיפול) ויוצרים מעין רולדה. מהדקים בקצוות בסגירה עם מעט מים ומניחים כשקו הסגירה כלפי מטה.
-
- 7. מעבירים את הקרינגלה על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה בזהירות, מדובר במאפה גדול. מומלץ להיעזר באדם נוסף או לדחוף מתחת לקרינגלה את נייר האפיה ורק לאחר מכן להחליק על גבי התבנית.
-
- 8. מורחים את הקרינגלה בחלמון וחלב טרופים ומפזרים מעל את השקדים. אופים 50 דקות עד לקבלת גוון חום ענברי.
-
- 10. בתום האפייה מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית כ-10 דקות. בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.