פילה דג בחמאת עגבניות
פילה מוסר ים בחמאת עגבניות עם מרווה, שום ויין לבן של השף ניר כרמלי מבר דגים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 2 מנות
- 2 פילה מוסר ים (במשקל 180 גרם כל אחד)
- 4 עגבניות בינוניות סחוטות ביד
- 2 שיני שום שן פרוסות
- 6 עלי מרווה
- 100 מ"ל יין (בערך 1/2 כוס) לבן חצי יבש
- 140 גרם חמאה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. הדגים: מתבלים את הדג במעט מלח ופלפל וצורבים במחבת עם מעט שמן. מניחים בצד.
- 2. הרוטב: ממיסים את החמאה עם שום ומרווה במחבת על אש בינונית עד שהיא מפיצה ריח מעט אגוזי.
- 3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים למשך דקה, עד התנדפות האלכוהול.
- 4. מוסיפים את מיץ העגבניות עם הזרעים ומתבלים במלח ופלפל.
- 5. מגישים עם הדג.