נושאים חמים

מסבחה שעועית עם פטריות

אבי ביטון מכין בהשראת מסעדת סרווסריה מסבחה שעועית לימה עם פטריות פורטובלו מוקפצות ולימונים קצוצים

בבושקה הפקות

מצרכים

  • למסבחה:
  • 1 כוס שעועית לימה, מושרת לילה (מומלץ להשרות ולבשל כמות גדולה יותר מראש ולהקפיא אותה בשלמותה, כדי להקל על ההכנות בפעמים הבאות)
  • 1שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • לפטריות:
  • 5 פטריות פורטובלו חצויות
  • 2 פלחי לימון קצוצים
  • שם שום כתושה
  • 2 עגבניות ללא גרעינים וקליפה חתוכות לקוביות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1.המסבחה: מבשלים את שעועית הלימה עד ריכוך מלא בסיר לחץ או בסיר רגיל כשעה וחצי. טוחנים במעבד מזון את השעועית הרכה עם השום, מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  • 2.הפטריות: במחבת כבדה עם שמן זית צורבים את הפטריות כדקה. מוסיפים שום, לימון קצוץ, עגבניות, פטרוזיליה ומלח ופלפל ומקפיצים כדקה- שתיים נוספות.
  • 3.הגשה: מגישים את הפטריות מעל קרם הלימה עם מעט פטרוזיליה קצוצה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת