חצאי תפוחי אדמה קריספיים ממולאים
מתכון לסירות תפוחי אדמה קריספיות במילוי שמנת חמוצה, גאודה וחזה אווז מעושן או בייקון למי שממש מחליט להשתולל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6תפוחי אדמה בינוניים
- ½1 גביעיםשמנת חמוצה
- 200גרםגאודה מגוררת
- 100גרםחזה אווז מעושן קצוץ או בייקון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון עמוק
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חצאי תפוחי אדמה קריספיים ממולאים?
- 1מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח את תפוחי האדמה כרבע שעה ומקררים מיד באמצעות מים קרים על מנת לעצור את המשך הבישול.
- 2חוצים כל תפוח אדמה לשני חצאים ומרוקנים באמצעות סכין או כפית את פנים תפוח האדמה כך שמתקבלות מעין סירות.
- 3מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים את ה'סירות' עד השחמה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- 4מערבבים שמנת חמוצה עם מעט מלח, ופלפל שחור גרוס.
- 5מניחים בכל חצי תפוח אדמה מטוגן כף שמנת חמוצה, כף גבינת גאודה וכף קוביות בייקון קטנות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5 דקות או לטוסטר אובן.