פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת פרג עם שבבי שוקולד

      מתכון לעוגת פרג אוורירית עם המון שוקולד. טיפ חשוב לפני שמתחילים: זרעי פרג טחון נוטים לקבל טעם מריר אם אינם טריים. חשוב להקפיד לקנות פרג טרי לפני ההכנה. לשמירת טריות הפרג הטחון מומלץ לאחסן אותו במקפיא בשקית ניילון אטומה

      2 מדרגים / 4 כוכבים

      עוגת פרג עם שברי שוקלד (נמרוד סונדרס)
      עוגת פרג עם שברי שוקלד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 26 ס"מ
      • קערה 1:
      • 5 חלבונים
      • 1/4 1 כוסות סוכר
      • קערה 2:
      • 150 גרם (2 כוסות) פרג טחון
      • 2 כפות קמח תופח
      • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
      • קערה 3:
      • 5 חלמונים
      • 1/3 כוס שמן
      • 2 כפות קוניאק או ברנדי
      • 1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
      • גרידה ומיץ מלימון 1
      • לגנאש:
      • 100 גרם שוקולד מרירי
      • 1/2 חבילה שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
      • 2. מערבבים בקערה שניה: פרג, קמח ושוקולד קצוץ.
      • 3. בקערה נוספת טורפים את החלמונים ומוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הקוניאק והשמן.
      • 4. מוסיפים את הפרג, הקמח והשוקולד לקערת החלמונים ומערבבים.
      • 5. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לקערת הפרג עם החלמונים ובעזרת מרית בתנועות קיפול מבליעים את הקצף בבלילה. ממשיכים כך עם שאר הקצף עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
      • 6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ- 35-40 דקות או עד שהשוליים מזהיבים וקיסם שננעץ באמצע יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.
      • 7. בינתיים מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים שמנת עד לרתיחה עדינה. שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים מעליו את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקלד חלק ומבריק
      • 8. מצפים את העוגה בקרם השוקולד.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -