מתכונים חמים

עוגת פרג עם שבבי שוקולד

מתכון לעוגת פרג אוורירית עם המון שוקולד. טיפ חשוב לפני שמתחילים: זרעי פרג טחון נוטים לקבל טעם מריר אם אינם טריים. חשוב להקפיד לקנות פרג טרי לפני ההכנה. לשמירת טריות הפרג הטחון מומלץ לאחסן אותו במקפיא בשקית ניילון אטומה

מתכון מאת: רונית אבידן- שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת פרג עם שברי שוקלד

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ
  • קערה 1:
  • 5 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • קערה 2:
  • 150 גרם (2 כוסות) פרג טחון
  • 2 כפות קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • קערה 3:
  • 5 חלמונים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים או מים
  • גרידה ומיץ מלימון 1
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מרירי
  • 1/2 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
  • 2. מערבבים בקערה שניה: פרג, קמח ושוקולד קצוץ.
  • 3. בקערה נוספת טורפים את החלמונים ומוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הקוניאק והשמן.
  • 4. מוסיפים את הפרג, הקמח והשוקולד לקערת החלמונים ומערבבים.
  • 5. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לקערת הפרג עם החלמונים ובעזרת מרית בתנועות קיפול מבליעים את הקצף בבלילה. ממשיכים כך עם שאר הקצף עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
  • 6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ- 35-40 דקות או עד שהשוליים מזהיבים וקיסם שננעץ באמצע יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 7. בינתיים מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים שמנת עד לרתיחה עדינה. שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים מעליו את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקלד חלק ומבריק
  • 8. מצפים את העוגה בקרם השוקולד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully