- 1. הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, החלב, הביצים והשמרים ומעבדים עד שכל החומרים מתאחדים.
-
- 2. מוסיפים את המלח והסוכר ומעבדים כדקה על מהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים. מעבדים עוד כ-10 דקות על מהירות בינונית מהירה, ליצירת קשרי גלוטן (כדי לבדוק את רשת הגלוטן, ניתן לקחת חתיכה קטנה מהבצק ולמתוח בעזרת האצבעות בעדינות. אם הבצק נקרע בקלות, יש ללוש עוד כ-5 דקות. אם הבצק נפתח למעין חלון יפה ואלסטי, כמעט שקוף של בצק, הוא כמעט מוכן).
-
- 3. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק והוא מתחיל להיפרד מדפנות הקערה.
-
- 4. התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק המוכן לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
-
- 5. המילוי: מערבבים בקערה את מחית השומשום השחור והדבש ומניחים בצד.
-
- 6. הרכבה והתפחה נוספת: מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הקר לצורת מלבן. יש לוודא שרוחב המלבן שלנו, שווה בערך לאורך של שתי תבניות אינגליש קייק.
-
- 7. מורחים על פני הבצק את מחית השומשום השחור עם הדבש שהכנו, ומעליה מפזרים באופן שווה את קוביות או שיערות החלבה. מגלגלים את הרולדה, מהצד הקרוב אלינו אל החלק הרחוק יותר.
-
- 8. חותכים את הרולדה באמצע ל- 2 רולדות באורך ורוחב שווים ומעבירים כל אחת לתבנית משומנת קלות. מברישים את פניהן הביצה ומתפיחים כ-20-30 דקות.
-
- 9. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 10. אפיה: לאחר ההתפחה, מורחים שוב ביצה על פני הרולדה, ומפזרים מעליה אם רוצים שומשום שחור או סוכר גבישי, או שניהם יחד. אופים כ-25 דקות.