סלט ים תיכוני עם ספירולינה
אוהד קורי, השף של רשת קפה לואיז, מעניק מתכון לסלט ים תיכוני עם טוויסט ספירולינה. אצת הספירולינה מתאימה לשייקים, טובה לשילוב בממרחים או כחלק מרוטב לפסטה. את הספירולינה המתובלת מומלץ לשלב בכריכים עם ירקות או כמו במתכון הבא, בסלט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתערובת ספירולינה
- 1 כפית ספירולינה
- 1 כפית מלח הימלאיה דק
- 1 כף נענע יבשה
- 1 כפית זעתר
- 1 כפית צ'יה
- 3דפי אצות נורי מרוסקות לפצפוצים
- קורטוב כמון
- צ'ילי חריף יבש לפי הטעם
- לסלט
- 6 עגבניות טריות חתוכות גס
- 3 פלפל אדום חתוך קוביות
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
- 4 ביצים קשות
- לא חובה
- 2 מלפפונים קצוצים
- סלרי מגבעול אחד קצוץ
- 4 פיתות קמח מלא
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את תערובת הספירולינה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- 2. לסלט: בקערה מערבבים את העגבנייה, הפלפל והשום החתוך (ומלפפון וסלרי אם אוהבים). מוסיפים את שמן הזית ומעט מלח ומתבלים.
- 3. בינתיים במחבת חמה מקפיצים את החומוס עם מעט שמן זית ומלח.
- 4. לכל צלחת יוצקים כף גרגירי חומוס מעל 2 כפות של הסלט וביצה קשה, מתבלים מעל עם הספירולינה המתובלת ומגישים עם פיתה.