הקירבה של האי האיטלקי סיציליה לצפון אפריקה הוליד במסעדת לוקה ולינו השוכנת בפאתי נווה צדק מנות המושפעות מהמאפיינים של שני המטבחים. השילוב המנצח נכנס גם לתפריט הבראנץ' הצבעוני של המסעדה בימי שישי הכולל פתיחים כמו מסבחה פול עם טחינת שקדים, סלט בורגול עם אנשובי ויוגורט, בריק במילוי ריקוטה ותרד ועוגת פולנטה בהשראת עוגות הסולת הצפון אפריקאיות.
את הסולת מחליף במתכון קמח התירס המשמש להכנת הפולנטה האיטלקית. טעמו המתקתק של התירס ומרקמו הגס הופכים את העוגה הזו לתענוג של ממש. פתרון מושלם למי שלא רוצה לוותר על עוגת הסולת שלו בפסח.
בסבוסה פולנטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לעוגה:
- 180גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
- 1כוססוכר (200 גרם)
- 4ביצים
- 2לימונים (מגררים את הקליפה וסוחטים למיץ)
- ½1 כוסותשקדים טחונים (150 גרם)
- 1כוסקמח פולנטה (100 גרם)
- 2כפיותאבקת אפייה
לסירופ:
- 1לימון
- ½כוססילאן
הגשה
- שמנת חמוצה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בסבוסה פולנטה?
- 1מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- 2בינתיים מערבלים במיקסר עם בלון הקצפה: חמאה רכה וסוכר.
- 3מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך הקצפה ואת מיץ הלימון והגרידה.
- 4לסיום מוסיפים את אבקת השקדים, קמח התירס ואבקת האפיה וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.
- 5יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות.
- 6הסירופ: בינתיים מגררים את קליפת הלימון וסולחטים את המיץ שלו. מרתיחים יחד עם הסילאן בסיר קטן ומקררים.
- 7כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מזלפים מעליה את הסירופ הקר (ניתן להכין אותו מראש), חותכים ומגישים פרוסה עם כף שמנת חמוצה.