נושאים חמים

בסבוסה פולנטה

את הסולת מחליף במתכון קמח התירס המשמש להכנת הפולנטה האיטלקית. טעמו המתקתק של התירס ומרקמו הגס הופכים את העוגה הזו לתענוג של ממש והיא גם נטולת גלוטן

עוגת פולנטה של לוקה ולינו (דרור עינב)
עוגת פולנטה של לוקה ולינו (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור תבנית עגולה 26 ס"מ
  • לעוגה:
  • 180 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 200 גר' סוכר (1 כוס)
  • 4 ביצים
  • מיץ וקליפה מגוררת משני לימונים
  • 150 גר' שקדים מולבנים טחונים
  • 100 גר' קמח תירס (1 כוס)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • לסירופ:
  • מיץ וקליפה מלימון מגורד אחד
  • 1/2 כוס סילאן
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. בינתיים מערבלים במיקסר עם בלון הקצפה: חמאה רכה וסוכר.
  • 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך הקצפה ואת מיץ הלימון והגרידה.
  • 4. לסיום מוסיפים את אבקת השקדים, קמח התירס ואבקת האפיה וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.
  • 5. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות.
  • 6. הסירופ: בינתיים מרתיחים יחד את מרכיבי הסירופ ומקררים.
  • 7. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מזלפים מעליה את הסירופ, חותכים ומגישים פרוסה עם כף שמנת חמוצה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת