אמנון אפוי על ירקות

מתכון למנת דגים צבעונית ונהדרת שאפשר לתקתק בדקות ספורות. התוספת של הירקות הקלויים שמבלים בתנור ומהווים מצע לפילטים, תוסיף למנה צבע וטאץ' חגיגי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
פילה אמנון על פלפלים. יח"צ, אפיק גבאי
פילה אמנון על פלפלים(צילום: יח"צ)

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות עבות
  • 4 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 4 יחידות פילה אמנון
  • מעט פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
  • 2. מזלפים מעל הירקות שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מוציאים מהתנור בזהירות. בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את הדגים.
  • 4. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 15-18 דקות, עד שהפלפלים והקישואים התרככו ומתחילים להזהיב מעט בקצוות.
  • 5. מניחים את הדגים, עם צד העור כלפי מטה, על הירקות האפויים. מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 6. מחזירים לתנור ואופים 10-12 דקות נוספות, עד שהדג מבושל לחלוטין. מוציאים, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.
  • שתף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully