דג ביוגורט (סאמק בלבן)
תומר אגאי ואיה אשוח ממסעדת סנתה קטרינה מכינים פילה דג צלוי ביוגורט עם ברוקולי, שומר, בצל ירוק ושעועית ירוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
הדג
- 400גרםפילה דג עם העור (לוקוס, לברק, דניס או מוסר)- מחשבים לפי 200 גרם לסועד
- שמן זית
- מעטחמאה
- מלח
- פלפל שחור
- 1לימון
רוטב היוגורט והירוקים
- 1ברוקולי בינוני (מפורק ל-6 פרחים)
- 6יחידותשעועית ירוקה טריה
- 6יחידותבצל ירוק (רק החלק הלבן והירוק בהיר, ללא הזנבות הירוקים)
- 1שומר גדול (מחולק ל-4 או 4 קטנים)
- 1שן שום
- פלפל חריף ירוק (פרוס ל3-4 טבעות)
- 60מ״ליין לבן (1/4 כוס)
- 3כפותמים
- 5כפותיוגורט (רצוי כבשים או עיזים)
- 1כפיתטחינה גולמית
להגשה
- עלי כוסברה
- עלי נענע
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים דג ביוגורט (סאמק בלבן)?
- 1חולטים מראש את הירקות: בסיר עם מים רותחים חולטים את הירקות ומעבירים ישר לקערה עם מים וקרח. הברוקולי והשעועית הירוקה צריכים כ-3 דקות במים הרותחים, הבצל הירוק כדקה והשומר כ-7-8 דקות. מלבד השומר שיקבל צבע זהוב שאר הירוקים יקבלו צבע ירוק חזק. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד ההכנה.
- 2ההכנה: מחממים שמן זית במחבת וצורבים את הירקות החלוטים. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומקפיצים דקה, שתיים.
- 3יוצקים את היין הלבן ומבשלים עד שמצטמצם מעט.
- 4מוסיפים למחבת הירוקים והיין את המים, היוגורט והטחינה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- 5במקביל על מחבת כבדה או מחבת פסים חמה עם שמן זית ומעט חמאה צורבים את הדגים כשהצד של העור הוא זה הנוגע במחבת הלוהטת. בעזרת תרווד לוחצים את הפילה למחבת על מנת למנוע כיווץ של העור. מתבלים את הפילה במעט מלח ופלפל וכשפילה הדג כמעט מוכן ורק פס ורוד נשאר במרכזו הופכים צד לצריבה אחרונה ומסירים מהאש.
- 6ההגשה: מסירים את העור הצלוי של פילה הדג (פשוט מושכים, הוא ייצא בקלות) ועם הידיים מפרקים ממנו נתחים ומניחים כל אחד בצלחת. סוחטים מעט לימון ומזוגים מעליו את רוטב היוגורט עם הירוקים. מפזרים עלי כוסברה ונענע טריים.