- 1. שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון וזורים מעל מלח. מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
-
- 2. שמים את השום הכתוש, הפלפל החריף והשמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מטגנים 30 שניות, עד שהשום מתחיל לבעבע. מוסיפים את הרסק והפפריקה, מטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד.
-
- 3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ואז מוסיפים כוס וחצי מים.
- בוחשים היטב, מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהטעמים התמזגו. חשוב להציץ מדי פעם לסיר ואם צריך להוסיף מים.
-
- 4. סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים את הכמון והקימל. בוחשים, טועמים ומתקנים שוב תיבול עם מלח ופלפל, ואז מניחים ברוטב את נתחי הדג. אם צריך מוסיפים מעט מים.
- מבשלים מעל להבה נמוכה 15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
-
- 5. מגישים למרכז השולחן, ניתן להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה. אם רוצים, מעטרים בכוסברה, נענע או בצל ירוק.