בקלאווה במילוי בשר
בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית
מצרכים
- עבור 4-6 סועדים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים פרוסים דק
- 1/2 כוס צימוקים
- 10 משמשים מיובשים קצוצים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
- 1/2כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
- מעט קינמון (לפי הטעם)
- מלח ופלפל
- מעט אבקת סוכר (לפי הטעם)
- להגשה:
- אבקת סוכר
- חבילת דפי פילו מופשרים לילה במקרר
אופן ההכנה
- 1. במחבת כבדה עם שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את הבשר ומשחימים יחד כ-10 דקות.
- 3. מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים בקינמון, מלח, פלפל ואבקת סוכר. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומסירים מהאש.
- 4. אחרי שתערובת הבשר מתקררת מוסיפים את השקדים והפיסטוקים.
- 5. לוקחים דף פילו, מרססים או מברישים בשמן, מקפלים לחצי שמים מעט מהתערובת ומגלגלים. ממשיכים ככה עם שאר הדפים עד גמר המילוי.
- 6. יוצרים במאפה המאורך פרוסות אלכסוניות ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. מצמידים את הפרוסות זו לזו ומרססים או מברישים בשמן.
- 7. ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-12 דקות עד השחמה.
- 8. מגישים עם אבקת סוכר מעל.