וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלאווה במילוי בשר

בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 סועדים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 10 משמשים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
  • 1/2כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
  • מעט קינמון (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל
  • מעט אבקת סוכר (לפי הטעם)
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
  • חבילת דפי פילו מופשרים לילה במקרר

אופן ההכנה

  • 1. במחבת כבדה עם שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את הבשר ומשחימים יחד כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים בקינמון, מלח, פלפל ואבקת סוכר. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומסירים מהאש.
  • 4. אחרי שתערובת הבשר מתקררת מוסיפים את השקדים והפיסטוקים.
  • 5. לוקחים דף פילו, מרססים או מברישים בשמן, מקפלים לחצי שמים מעט מהתערובת ומגלגלים. ממשיכים ככה עם שאר הדפים עד גמר המילוי.
  • 6. יוצרים במאפה המאורך פרוסות אלכסוניות ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. מצמידים את הפרוסות זו לזו ומרססים או מברישים בשמן.
  • 7. ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-12 דקות עד השחמה.
  • 8. מגישים עם אבקת סוכר מעל.
  • מאפה פילו במילוי עוף מפורק

  • טלה מוקפץ עם תרד בקערות פילו

  • בקלאווה כבדים ופיסטוק

  • לחמניות בשר מרוקאיות

  • לחמניות במילוי קבנוס

  • לחם מחבת מרוקאי במילוי בשר

  • מאפה ביצ'ק בוכרי

  • פידה לחמעג'ון

  • פסטלים מטורטיות בקלי קלות

  • רוגעלך מלוח ממולא בשר

  • חלה קלאסית

  • מאפה אורז ובשר טחון

  • שוסון: סמבוסק בשר מרוקאי

  • מאפה בשר ואורז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully