מתכונים חמים

ארוחה זריזה: דניס ברוטב עגבניות

פילה דניס עם עגבניות ובזיליקום שמוכן בתוך כמה דקות

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פילה דניס (צילום: אפיק גבאי, תנובה, יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 600 גרם עגבניות שרי, חצויות לאורך
  • עלים מצרור בזיליקום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לדג:
  • 4 יחידות פילה דניס
  • מעט שמן צמחי
  • מלח דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 . הכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 30 שניות. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, לריכוך העגבניות.
  • 2. מוסיפים ¼ כוס מים, ובעזרת מועך פירה או כף עץ מוחצים את העגבניות כדי להוציא את מיציהן.
  • 3. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת, עד שמתקבל רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את מרבית עלי הבזיליקום.
  • 4. הכנת הדג: מייבשים היטב את הדגים בעזרת מגבת נייר. משמנים את הדגים במעט שמן צמחי משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 5. שמים את הדגים במחבת קרה ומניחים על אש גבוהה. נותנים למחבת להתחמם. אם הפילה של הדג מתקפל מעט, לוחצים עליו עם תרווד כדי שישמור על צורתו. חשוב לא לצופף את הדגים במחבת.
  • 6. מבשלים כ-3-5 דקות מהצד של העור, בהתאם לעוצמת הלהבה ועובי הדג, עד שהוא נראה מבושל בערך 3/4 מהדרך למעלה. הופכים בזהירות ומבשלים עוד חצי דקה מהצד השני.
  • 7. להגשה: מעבירים את הרוטב לצלחת הגשה יפה ומעליו מניחים את הדגים. מעטרים בעוד עלי בזיליקום ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully