- 1 . הכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 30 שניות. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, לריכוך העגבניות.
-
- 2. מוסיפים ¼ כוס מים, ובעזרת מועך פירה או כף עץ מוחצים את העגבניות כדי להוציא את מיציהן.
-
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת, עד שמתקבל רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את מרבית עלי הבזיליקום.
-
- 4. הכנת הדג: מייבשים היטב את הדגים בעזרת מגבת נייר. משמנים את הדגים במעט שמן צמחי משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. שמים את הדגים במחבת קרה ומניחים על אש גבוהה. נותנים למחבת להתחמם. אם הפילה של הדג מתקפל מעט, לוחצים עליו עם תרווד כדי שישמור על צורתו. חשוב לא לצופף את הדגים במחבת.
-
- 6. מבשלים כ-3-5 דקות מהצד של העור, בהתאם לעוצמת הלהבה ועובי הדג, עד שהוא נראה מבושל בערך 3/4 מהדרך למעלה. הופכים בזהירות ומבשלים עוד חצי דקה מהצד השני.
-
- 7. להגשה: מעבירים את הרוטב לצלחת הגשה יפה ומעליו מניחים את הדגים. מעטרים בעוד עלי בזיליקום ומגישים.