מתכונים חמים

אורז אלג'יראי של יוסף דנן

כמה פשוט להכין סיר אורז חגיגי, עשיר במרכיבים, שיגרום לכם לבכות מרוב אושר. אורז משובץ אפונים ירוקים, פול ופלפל אדום עם יין לבן וכמובן, מרכיב סודי

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, עץ הזית
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז אלג'יראי עם פול ואפונה (צילום: אלון מסיקה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לסיר משפחתי עבור 4-5 סועדים
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס פול ירוק (אפשר קפוא)
  • 1 כוס אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
  • מלח
  • 1/4 -1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית הריסה או סחוג (רשות ולפי הטעם)
  • 1/2 3 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האורז 3 פעמים ומניחים במסננת עד לייבושו.
  • 2. בסיר קטן או בכלי שמתאים למיקרו שמים את האפונה, הפול, מעט מלח ומוסיפים יין לבן עד כיסוי הירקות. מבשלים בערך 7-10 דקות.
  • 3. בסיר רחב יחסית מוסיפים שמן בנדיבות (האורז אוהב שמן) ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים לבצל ופלפל את האורז, הפול והאפונה ביין הלבן וההריסה ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את המים ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים מכוסה 11 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully