וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו ברוטב מייפל

יפתח צפריר, שף מסעדת הבוקרים ברמת הגולן, משתף אותנו במתכון מופלא לנתח עסיסי ורוטב מייפל

מתכון מאת: יפתח צפריר, מועצת הבקר

צילום ועריכה: עמית טרפונצ'יק

מצרכים למתכון

  • שמן זית
  • 200 גרם בשר אסאדו מעושן דק דק (אם רוצים לעשן בעצמכם - מעשנים את האסאדו כגוש במשך כשעה ומשלימים שלוש שעות בתנור בחום של 150 מעלות)
  • מלח גס, פלפל שחור
  • דלעת אחת, פרוסה לפרוסות
  • 1 סלק, חתוך לגפרורים
  • 50 מ"ל סירופ מייפל
  • מתובלות בסילאן, שמן זית, מלח גס צרובות על הפלאנצ'ה או בתנור
  • 100 גרם גפרורי סלק ארוכים, מטוגנים בשמן עמוק
  • 50 מ"ל סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את הדלעת בסילאן, שמן זית ומלח גס וצורבים על הפלאנצ'ה או בתנור.
  • 2. מטגנים את פרוסות הסלק בשמן עמוק, ליצירת צ'יפס סלק.
  • 3. הספריבס: מחממים פלטת ברזל כבדה על הגז (או בתנור בחום גבוה), משמנים במעט שמן זית ומקפיצים את פרוסות האסאדו כדקה עד שמתחממות, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  • 4. מסדרים את הדלעת על גבי צלחת, מניחים מעל את רצועות הספריבס ואת צ'יפס הסלק ומזלפים סירופ מייפל.
  • ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

  • ספריבס תירס בגריל

  • ספריבס ברוטב ברביקיו תמרים

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • חצילים עם בשר בסגנון עיראקי (אנגריי)

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • סינטה עם דלעת ודבש

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • מדיאס חצילים

  • תבשיל אסאדו וקולורבי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • סיר בקר ושעועית

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully