אסאדו ברוטב מייפל
יפתח צפריר, שף מסעדת הבוקרים ברמת הגולן, משתף אותנו במתכון מופלא לנתח עסיסי ורוטב מייפל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן זית
- 200 גרם בשר אסאדו מעושן דק דק (אם רוצים לעשן בעצמכם - מעשנים את האסאדו כגוש במשך כשעה ומשלימים שלוש שעות בתנור בחום של 150 מעלות)
- מלח גס, פלפל שחור
- דלעת אחת, פרוסה לפרוסות
- 1 סלק, חתוך לגפרורים
- 50 מ"ל סירופ מייפל
- מתובלות בסילאן, שמן זית, מלח גס צרובות על הפלאנצ'ה או בתנור
- 100 גרם גפרורי סלק ארוכים, מטוגנים בשמן עמוק
- 50 מ"ל סירופ מייפל
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הדלעת בסילאן, שמן זית ומלח גס וצורבים על הפלאנצ'ה או בתנור.
- 2. מטגנים את פרוסות הסלק בשמן עמוק, ליצירת צ'יפס סלק.
- 3. הספריבס: מחממים פלטת ברזל כבדה על הגז (או בתנור בחום גבוה), משמנים במעט שמן זית ומקפיצים את פרוסות האסאדו כדקה עד שמתחממות, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- 4. מסדרים את הדלעת על גבי צלחת, מניחים מעל את רצועות הספריבס ואת צ'יפס הסלק ומזלפים סירופ מייפל.