פולקה צלוי ברכז רימונים
השף ירון קסטנבוים מציג מתכון חגיגי לנצח בשר עסיסי וירקות שורש שחומים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסעודת חג מרובת משתתפים
- 1/2 1 ק"ג נתח פולקה
- שמן זית
- 6-8 גזרים
- 1 כוס חומץ תפוחים
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 2 חופנים של כוסברה קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ליטר ציר בקר (לכדי כיסוי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של כ-150 מעלות. בינתיים משחימים נתחי פולקה בסיר עם שמן זית.
- 2. מוסיפים לסיר גזרים ומורידים מהלהבה.
- 3. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים לתוך סיר המתאים להיכנס לתנור לאפייה ממושכת.
- 4. מכניסים את הסיר לתנור החם לשלוש וחצי-ארבע שעות עד לקבלת תבשיל רך, שחום וריחני.