קובה סלק עיראקי
רציתם להכין קובה ביתי אבל אין זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5-6 סועדים
- למרק:
- 3 סלקים טריים מגורדים
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות סילאן
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום פרוסים
- 1 ליטר מים
- מלח
- לקציצות:
- 4 כפות סולת
- 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 4 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל
- להגשה:
- 1 לימון סחוט למיץ
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1.המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 2.הקציצות: מערבבים יחד את הסולת עם הבשר, הבצל, השום והשמן ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל כדורי פינג פונג (הם עוד יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
- 4. מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות , מוסיפים בסוף הבישול את מיץ הלימון , מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן פרסי.