קובה סלק עיראקי

רציתם להכין קובה ביתי אבל אין זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 5-6 סועדים
  • למרק:
  • 3 סלקים טריים מגורדים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום פרוסים
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • לקציצות:
  • 4 כפות סולת
  • 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1.המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 2.הקציצות: מערבבים יחד את הסולת עם הבשר, הבצל, השום והשמן ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל כדורי פינג פונג (הם עוד יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
  • 4. מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות , מוסיפים בסוף הבישול את מיץ הלימון , מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן פרסי.
  • קובה חמו

  • קובה מקלאייה

  • קובה במיה כורדית

  • הקציצות של אבי ביטון

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • מפרום טוניסאי

  • קציצות ברוטב קישואים ולימון

  • קציצות אבוחצירא

  • קציצות בורגול ועוף

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • חורשט סבזי

  • קציצות עם אפונה וסלרי

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully