וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה סלק עיראקי

רציתם להכין קובה ביתי אבל אין זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 5-6 סועדים
  • למרק:
  • 3 סלקים טריים מגורדים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום פרוסים
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • לקציצות:
  • 4 כפות סולת
  • 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1.המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 2.הקציצות: מערבבים יחד את הסולת עם הבשר, הבצל, השום והשמן ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל כדורי פינג פונג (הם עוד יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
  • 4. מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות , מוסיפים בסוף הבישול את מיץ הלימון , מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן פרסי.
  • קובה חמו של עזורה

  • קובה מקלאייה

  • קובה במיה כורדית

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • קבב חלבי

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • קדירת קציצות עם פול ירוק

  • חורשט סבזי

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • סינייה קציצות קבב

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • סינייה קבבים וירקות צלויים

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully