קובה סלק עיראקי
רציתם להכין קובה ביתי אבל אין זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- 5-6 סועדים
- למרק:
- 3 סלקים טריים מגורדים
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות סילאן
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום פרוסים
- 1 ליטר מים
- מלח
- לקציצות:
- 4 כפות סולת
- 1/2 ק"ג בשר עגל טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 4 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל
- להגשה:
- 1 לימון סחוט למיץ
- אורז לבן
- 1.המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 2.הקציצות: מערבבים יחד את הסולת עם הבשר, הבצל, השום והשמן ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל כדורי פינג פונג (הם עוד יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק.
- 4. מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות , מוסיפים בסוף הבישול את מיץ הלימון , מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן פרסי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה