עוף ממולא בחיטה ירוקה
השף יוסי שטרית מכניס פריקי, משמשים וצנוברים לעוף צלוי וריחני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 כוסות פריקי
- חופן צנוברים קלויים
- 1/2 חופן משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
- 1/2 בצל אדום קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
- שמן זית
- תערובת תבלינים:
- 1 כף קינמון טחון
- 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
- 1 כף פלפל אנגלי טחון
- מלח/פלפל
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים (עד כיסוי מוחלט) לעשר דקות.
- 2. מסננים את הפריקי, מערבבים את הבצל, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ושאר תערובת התבלינים.
- 3. ממלאים את העוף.
- 4. מורחים את העוף בשמן זית ומעט מתערובת התבלינים.
- מניחים את העוף בכלי חרס רצוי עם מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות (במידה ואין מכסה יש לעטוף ברדיד אלומיניום) למשך 45 דקות.
- 5. לאחר 45 דקות מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וצולים עוד רבע שעה עד הזהבה.