וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ממולא בחיטה ירוקה

השף יוסי שטרית מכניס פריקי, משמשים וצנוברים לעוף צלוי וריחני

מתכון מאת: יוסי שטרית

אולפן וואלה NEWS

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוסות פריקי
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1/2 חופן משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
  • 1/2 בצל אדום קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
  • שמן זית
  • תערובת תבלינים:
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
  • 1 כף פלפל אנגלי טחון
  • מלח/פלפל

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים (עד כיסוי מוחלט) לעשר דקות.
  • 2. מסננים את הפריקי, מערבבים את הבצל, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ושאר תערובת התבלינים.
  • 3. ממלאים את העוף.
  • 4. מורחים את העוף בשמן זית ומעט מתערובת התבלינים.
  • מניחים את העוף בכלי חרס רצוי עם מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות (במידה ואין מכסה יש לעטוף ברדיד אלומיניום) למשך 45 דקות.
  • 5. לאחר 45 דקות מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וצולים עוד רבע שעה – עד הזהבה.
  • ירכי עוף בדבש וחבושים

  • עוף שלם "מגוהץ" פריך ומעושן

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • רוגעלך מלוח ממולא בשר

  • הקציצות הכי טעימות שיש

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • מפרום קולרבי במילוי בשר

  • כיסוני קורנביף מטוגנים בציפוי פריך

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • סופריטו קציצות פריקי

  • קציצות בנטאז' טוניסאיות

  • הקציצות של סבתא סולטנה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully