מתכונים חמים

עוף ממולא בחיטה ירוקה

השף יוסי שטרית מכניס פריקי, משמשים וצנוברים לעוף צלוי וריחני

מתכון מאת: יוסי שטרית
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(אולפן וואלה NEWS

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות פריקי
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1/2 חופן משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
  • 1/2 בצל אדום קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
  • שמן זית
  • תערובת תבלינים:
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
  • 1 כף פלפל אנגלי טחון
  • מלח/פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים (עד כיסוי מוחלט) לעשר דקות.
  • 2. מסננים את הפריקי, מערבבים את הבצל, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ושאר תערובת התבלינים.
  • 3. ממלאים את העוף.
  • 4. מורחים את העוף בשמן זית ומעט מתערובת התבלינים.
  • מניחים את העוף בכלי חרס רצוי עם מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות (במידה ואין מכסה יש לעטוף ברדיד אלומיניום) למשך 45 דקות.
  • 5. לאחר 45 דקות מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וצולים עוד רבע שעה – עד הזהבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully