פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת תפו"א וירקות צלויים

      פשטידת מעקוד (או מעקודה) היא שילוב שמנמן ומנחם של פירה וירקות צלויים בתנור

      5 מדרגים / 3.5 כוכבים

      מעקודה (דרור עינב)
      מעקודה (דרור עינב)

      מצרכים

        • 8 תפוחי אדמה גדולים
        • כרובית בינונית
        • 6 בצלים סגולים קטנים
        • מעטמלח גס
        • צרורפטרוזיליה
        • צרורכוסברה
        • 12 ביצים M
        • שקיתאבקת אפייה
        • מלח (לפי הטעם)
        • מעטפלפל שחור
        • מעטכורכום
        • ⅓ כוסשמן זית
        • להגשה

        • לימון (מיץ סחוט בלבד)

      אופן ההכנה

        איך מכינים פשטידת תפו"א וירקות צלויים ?

      • צולים את הירקות: מחממים תנור ל- 250 מעלות (גריל). בינתיים חותכים 2 תפוחי אדמה לפלחים, מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מקלפים את הבצלים וחוצים אותם לאורכם.
      • מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים את המלח הגס. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד להשחמה יפה.
      • מכינים פירה: מבשלים בסיר עם מים את שאר תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. מסננים, מקלפים ומועכים לפירה. מצננים.
      • קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים לקערה גדולה יחד עם הביצים, הפירה (חשוב שלא יהיה חם), התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
      • מוסיפים לקערה את הכרובית ותפוחי האדמה הצלויים, מפרקים את גלדי הבצלים ומוסיפים גם אותם. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.
      • מטגנים את המעקוד: מלהיטים מחבת עמוקה עם מכסה (כמו סוטאז') בקוטר 22 ס"מ. כשהמחבת חמה שופכים את שמן הזית וכשהשמן חם שופכים את הבלילה. סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45-50 דקות עד שהמעקוד יציב.
      • מגישים את המעקוד: הופכים את המעקוד מהמחבת על צלחת הגשה, סוחטים לימון מעל וזוללים.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -