מתכונים חמים

פשטידת תפו"א וירקות צלויים

פשטידת מעקוד (או מעקודה) היא שילוב שמנמן ומנחם של פירה וירקות צלויים בתנור

מתכון מאת: חן ואלון קורן, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות עבודה

  • 120 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 8 סועדים

מעקודה

מחשבון המרות

מצרכים

    • 8 תפוחי אדמה גדולים
    • כרובית בינונית
    • 6 בצלים סגולים קטנים
    • מעטמלח גס
    • צרורפטרוזיליה
    • צרורכוסברה
    • 12 ביצים M
    • שקיתאבקת אפייה
    • מלח (לפי הטעם)
    • מעטפלפל שחור
    • מעטכורכום
    • כוסשמן זית
  • להגשה

    • לימון (מיץ סחוט בלבד)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים פשטידת תפו"א וירקות צלויים?

  • 1צולים את הירקות: מחממים תנור ל- 250 מעלות (גריל). בינתיים חותכים 2 תפוחי אדמה לפלחים, מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מקלפים את הבצלים וחוצים אותם לאורכם.
  • 2מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים את המלח הגס. מכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד להשחמה יפה.
  • 3מכינים פירה: מבשלים בסיר עם מים את שאר תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. מסננים, מקלפים ומועכים לפירה. מצננים.
  • 4קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים לקערה גדולה יחד עם הביצים, הפירה (חשוב שלא יהיה חם), התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
  • 5מוסיפים לקערה את הכרובית ותפוחי האדמה הצלויים, מפרקים את גלדי הבצלים ומוסיפים גם אותם. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.
  • 6מטגנים את המעקוד: מלהיטים מחבת עמוקה עם מכסה (כמו סוטאז') בקוטר 22 ס"מ. כשהמחבת חמה שופכים את שמן הזית וכשהשמן חם שופכים את הבלילה. סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45-50 דקות עד שהמעקוד יציב.
  • 7מגישים את המעקוד: הופכים את המעקוד מהמחבת על צלחת הגשה, סוחטים לימון מעל וזוללים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully