וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאג'ין צפון אפריקאי

ויקטור גלוגר מארח את אבי ביטון לסעודת דגים ים תיכונית

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 2 מנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
  • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 פילה דניס
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1/2 לימון סחוט למיץ
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית וצולים את הכרישה והגזר עד הזהבה.
  • 2. בעזרת תרווד או כף עץ מזיזים הצידה את הירקות לקצה המחבת וצורבים בשטח שנוצר את שני פילה הדג כשהצד של העור כלפי מטה. בעזרת התרווד לוחצים מעט את הדג כלפי המחבת כמו ב'גיהוץ' כדי למנוע התקפלותו של העור. מתבלים את בשר הפילה במלח ופלפל.
  • 3. מניחים את הירקות שהזזנו הצידה מעל הפילה, מוסיפים עכשיו גם את העגבניות הקצוצות, חצי מכמות הכוסברה, השמנת ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. הופכים בזהירות את הדג, מוסיפים את המים ואת המחצית השניה של הכוסברה, ממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות ומגישים.
  • תבשיל דגים בסגנון הודי

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • לברק עם מנגולד ושעועית עדינה

  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • קציצות דג עם טחינה ירוקה

  • סלמון עם ירקות בתנור

  • קציצות דגים

  • תבשיל דגים עם עלי חורף

  • פסטה סרדינים

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully