טאג'ין צפון אפריקאי

ויקטור גלוגר מארח את אבי ביטון לסעודת דגים ים תיכונית

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • עבור 2 מנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
  • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 פילה דניס
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1/2 לימון סחוט למיץ
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית וצולים את הכרישה והגזר עד הזהבה.
  • 2. בעזרת תרווד או כף עץ מזיזים הצידה את הירקות לקצה המחבת וצורבים בשטח שנוצר את שני פילה הדג כשהצד של העור כלפי מטה. בעזרת התרווד לוחצים מעט את הדג כלפי המחבת כמו ב'גיהוץ' כדי למנוע התקפלותו של העור. מתבלים את בשר הפילה במלח ופלפל.
  • 3. מניחים את הירקות שהזזנו הצידה מעל הפילה, מוסיפים עכשיו גם את העגבניות הקצוצות, חצי מכמות הכוסברה, השמנת ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. הופכים בזהירות את הדג, מוסיפים את המים ואת המחצית השניה של הכוסברה, ממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות ומגישים.
  • קציצות דגים עם זיתים שבורים

  • תבשיל דגים בסגנון הודי

  • תעשימה - דג עטוף בבצק

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • סיר דגים עם הרבה ירוקים

  • לברק עם מנגולד ושעועית עדינה

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

  • קציצות דגים

  • תבשיל ברמונדי מרוקאי

  • קובנייה דג

  • סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה

  • פתיתים ברוטב דגים של שבת

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully