פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טאג'ין צפון אפריקאי

      ויקטור גלוגר מארח את אבי ביטון לסעודת דגים ים תיכונית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • עבור 2 מנות
      • 5 כפות שמן זית
      • 1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
      • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
      • 4 שיני שום פרוסות
      • 2 עגבניות קצוצות
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 2 פילה דניס
      • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
      • 1/2 לימון סחוט למיץ
      • מלח
      • פלפל
      • 1/4 כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית וצולים את הכרישה והגזר עד הזהבה.
      • 2. בעזרת תרווד או כף עץ מזיזים הצידה את הירקות לקצה המחבת וצורבים בשטח שנוצר את שני פילה הדג כשהצד של העור כלפי מטה. בעזרת התרווד לוחצים מעט את הדג כלפי המחבת כמו ב'גיהוץ' כדי למנוע התקפלותו של העור. מתבלים את בשר הפילה במלח ופלפל.
      • 3. מניחים את הירקות שהזזנו הצידה מעל הפילה, מוסיפים עכשיו גם את העגבניות הקצוצות, חצי מכמות הכוסברה, השמנת ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
      • 4. הופכים בזהירות את הדג, מוסיפים את המים ואת המחצית השניה של הכוסברה, ממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -