פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חציל רומני

      האחיות כתי (כתריאלה) עינב ושולה מיידב מכינות חציל רומני אמיתי כפי שאביהם אהב לאכול- עם בצל קצוץ, ירקות טריים ולחם טרי פרוס. תשכחו כל מה שידעתם על סלט חציל רומני קנוי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חציל רומני אמיתי (יח
      חציל רומני אמיתי (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור מנת חציל אחת (אפשר להכפיל לפי כמות הסועדים)
      • 1 חציל קל ובעל קליפה מתוחה ויפה
      • 1 בצל קטן או 1/2 בצל בינוני קצוץ
      • 1 עגבניה חצויה ופרוסה
      • 1 מלפפון פרוס
      • שמן קנולה (או שמן זית למי שמעדיף)
      • להגשה:
      • לחם טרי פרוס
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את החציל ומנגבים אותו היטב.
      • 2. מחוררים מעט את החציל ומניחים על גבי מחבת ישנה מעל להבת הגז.
      • 3. נותנים לחציל להיחרך ולהתרכך. מדי פעם הופכים אותו כך שכל צדדיו יקבלו את חומה של המחבת באופן שווה.
      • 4. כשהחציל רך, מכבים את האש ומעבירים אותו בזהירות למסננת או קערה כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
      • 5. מקלפים את קליפתו החרוכה בעזרת הידיים ומניחים על קרש חיתוך או חותכים לחצי בעזרת סכין פלסטיק או עץ ומוציאים את בשרו בעזרת כף עץ. אם יש הרבה גרעינים, מסירים את השליש התחתון והעמוס גרעינים וזורקים.
      • 6. קוצצים את בשרו של החציל בעזרת סגין פלסטיק או עץ.
      • 7. מניחים את החציל הקצוץ במרכז הצלחת, עורמים במרכזו את הבצל הקצוץ, מסדרים את פרוסות העגבניה והמלפפון מסביב, מוזגים כמות נדיבה של שמן מעל ומגישים לשולחן עם פרוסות עבות של לחם טרי ומלח ופלפל.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -