- 1. שוטפים את החציל ומנגבים אותו היטב.
-
- 2. מחוררים מעט את החציל ומניחים על גבי מחבת ישנה מעל להבת הגז.
-
- 3. נותנים לחציל להיחרך ולהתרכך. מדי פעם הופכים אותו כך שכל צדדיו יקבלו את חומה של המחבת באופן שווה.
-
- 4. כשהחציל רך, מכבים את האש ומעבירים אותו בזהירות למסננת או קערה כדי שיגיר נוזלים ויתקרר.
-
- 5. מקלפים את קליפתו החרוכה בעזרת הידיים ומניחים על קרש חיתוך או חותכים לחצי בעזרת סכין פלסטיק או עץ ומוציאים את בשרו בעזרת כף עץ. אם יש הרבה גרעינים, מסירים את השליש התחתון והעמוס גרעינים וזורקים.
-
- 6. קוצצים את בשרו של החציל בעזרת סגין פלסטיק או עץ.
-
- 7. מניחים את החציל הקצוץ במרכז הצלחת, עורמים במרכזו את הבצל הקצוץ, מסדרים את פרוסות העגבניה והמלפפון מסביב, מוזגים כמות נדיבה של שמן מעל ומגישים לשולחן עם פרוסות עבות של לחם טרי ומלח ופלפל.