נקניקיות טוניסאיות
מערבבים, דוחסים, מסובבים ומוסיפים לסיר מהביל - תתכוננו לארוחת מלכים של ממש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מעי בקר באורך 1.5 מטר
- למילוי:
- 1 ק"ג עלי מנגולד קצוצים
- 1 ק"ג קיבה של בקר חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- 1/2 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- 1/2 1 כוס אורז לבן
- 3 בצלים לבנים קצוצים
- צרור נענע קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כף עריסה
- 1 כפית פפריקה
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן סויה
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את כל המצרכים של המילוי ומניחים בצד.
- 2. מכניסים את המילוי למעיים בעזרת קונוס או משפך או פיה של בקבוק שתיה קלה חתוכה כמו משפך. מקפידים לא לדחוס את המילוי כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.
- 3. מסובבים את המעי במקטעים לפי הגדול שבחורים כך שיצאו בערך 5-8 נקניקיות גדולות יחסית.
- 4. מוסיפים את המעיים לחמין, למרק או לתבשיל פקיילה טוניסאי. בסיום הבישול מומלץ להשאיר את המכסה של הסיר חצי פתוח, כדי לתת לעסבנה להתקרר מעט ולמנוע פיצוץ של המעיים.