- 1. מניחים קערת נירוסטה, קערת מערבל מנירוסטה, וו "גיטרה" של המיקסר ואת כל חלקי המטחנה במקפיא. רשת הטחינה בה נשתמש תהיה עם חורים בקוטר 3 מ"מ.
-
- 2. לאחר כעשר דקות, מוציאים את קערת הנירוסטה ובתוכה את הבשר, השומן, ג'ינג'ר, מרווה, שום, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 3. טוחנים את כל כמות הבשר המתובל אל תוך קערת המערבל. מוסיפים את מי הקרח ומערבלים במהירות נמוכה כשתי דקות, עד שהמרקם אחיד והנוזלים נספגו. מכסים ומעבירים לקירור. כדאי ורצוי לטעום את תערובת הבשר ע"י טיגון קציצה קטנה.
-
- 4. את ראש המטחנה שוטפים היטב ומכניסים שוב למקפיא. לאחר כעשרים דקות מרכיבים בחזרה על גוף המערבל ומחברים את קונוס מילוי הנקניקיות. את המעי יש "להלביש" על הקונוס ולכווץ כמו גרב ארוכה עם עודף קטן הבולט מעבר לקצה הקונוס. במידה והמעי ארוך מידי אפשר לחתוך אותו לעבודה יותר נוחה. מתחת לקונוס יש להניח תבנית בינונית משומנת במעט שמן צמחי רגיל.
-
- 5. כאשר המערבל מורכב ומוכן לעבודה יש להוציא מהמקרר את תערובת הבשר ולהעמיס אותה על גבי מגש המטחנה. מפעילים את המטחנה ודוחסים את הבשר הטחון בעזרת העלי כדי שיתחיל לנוע קדימה במטחנה. עם היד השנייה יש לאחוז בעדינות בקצה המעי הבולט וברגע שמתחילה לצאת מסת הבשר יש לוודא כי המעי משתחרר מהקונוס בקצב הנכון כדי שלא ייווצרו כיסי אוויר או אזורים דחוסים מידי במעי. התבנית מתחת למטחנה תקלוט את הנקניקיות המוכנות.
-
- 6. לאחר מילוי המעי, יש לקפל את המעי במקטעים של 12-15 ס"מ על ידי גלגול של המעי ולאחר מכן לחתוך ולהפריד את הנקניקיות.
-
- 7. את הנקניקיות צורבים מכל הצדדים על הגריל או במחבת כ5-7 דקות. רצוי לא להכין על רשת גריל.