פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נקניקיות עגל עם ג'ינג'ר ומרווה

      ישנם מתכונים מסורתיים שאינם מצריכים "תחליף" לבשר לא כשר, אלא ידרשו רק את היחס הנכון של בשר מול שומן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נקניקיות עגל חלב (דנה מאירזון)
      נקניקיות עגל חלב (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • 1.5 ק"ג צוואר עגל חלב, מפורק מהעצם וחתוך לקוביות 3X3 ס"מ
      • 500 גרם שומן בקר נקי, חתוך לקוביות 3X3 ס"מ
      • 20 גרם מלח גס
      • 50 גרם ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד בפומפייה דקה (עם הנוזלים שהופרשו)
      • 30 גרם עלי מרווה טריים, קצוצים
      • 20 גרם שום קצוץ
      • 5 גרם פלפל שחור גרוס
      • 250 מ"ל מי קרח
      • 4 מטר מעי טלה או 3 מטר מעי מלאכותי בעובי בינוני

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים קערת נירוסטה, קערת מערבל מנירוסטה, וו "גיטרה" של המיקסר ואת כל חלקי המטחנה במקפיא. רשת הטחינה בה נשתמש תהיה עם חורים בקוטר 3 מ"מ.
      • 2. לאחר כעשר דקות, מוציאים את קערת הנירוסטה ובתוכה את הבשר, השומן, ג'ינג'ר, מרווה, שום, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
      • 3. טוחנים את כל כמות הבשר המתובל אל תוך קערת המערבל. מוסיפים את מי הקרח ומערבלים במהירות נמוכה כשתי דקות, עד שהמרקם אחיד והנוזלים נספגו. מכסים ומעבירים לקירור. כדאי ורצוי לטעום את תערובת הבשר ע"י טיגון קציצה קטנה.
      • 4. את ראש המטחנה שוטפים היטב ומכניסים שוב למקפיא. לאחר כעשרים דקות מרכיבים בחזרה על גוף המערבל ומחברים את קונוס מילוי הנקניקיות. את המעי יש "להלביש" על הקונוס ולכווץ כמו גרב ארוכה עם עודף קטן הבולט מעבר לקצה הקונוס. במידה והמעי ארוך מידי אפשר לחתוך אותו לעבודה יותר נוחה. מתחת לקונוס יש להניח תבנית בינונית משומנת במעט שמן צמחי רגיל.
      • 5. כאשר המערבל מורכב ומוכן לעבודה יש להוציא מהמקרר את תערובת הבשר ולהעמיס אותה על גבי מגש המטחנה. מפעילים את המטחנה ודוחסים את הבשר הטחון בעזרת העלי כדי שיתחיל לנוע קדימה במטחנה. עם היד השנייה יש לאחוז בעדינות בקצה המעי הבולט וברגע שמתחילה לצאת מסת הבשר יש לוודא כי המעי משתחרר מהקונוס בקצב הנכון כדי שלא ייווצרו כיסי אוויר או אזורים דחוסים מידי במעי. התבנית מתחת למטחנה תקלוט את הנקניקיות המוכנות.
      • 6. לאחר מילוי המעי, יש לקפל את המעי במקטעים של 12-15 ס"מ על ידי גלגול של המעי ולאחר מכן לחתוך ולהפריד את הנקניקיות.
      • 7. את הנקניקיות צורבים מכל הצדדים על הגריל או במחבת כ5-7 דקות. רצוי לא להכין על רשת גריל.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -