- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
-
- 3. מוסיפים את החלב והשמן לסירוגין (כל פעם קצת) תוך כדי הקצפה. לבסוף מוסיפים את הווניל.
-
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומוסיפים אל התערובת שבמיקסר. מקציפים רק עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
-
- 5. מעבירים שליש מהבלילה אל קערה נפרדת ומקפלים פנימה את מחית השומשום השחור. אל שארית הבלילה שנשארה בקערת המיקסר, מוסיפים את אבקת המאצ'ה וטורפים היטב.
-
- 6. משמנים קלות ומרפדים בנייר אפיה שתי תבניות אינגליש קייק. מוזגים לכל אחת מהן מתערובת המאצ'ה באופן שווה.
-
- 7. מוזגים את תערובת השומשום השחור בזרם דק למרכז כל תבנית, כך שתכסה את שכבת המאצ'ה הירוקה. מעבירים סכין או קיסם בין שתי הבלילות ויוצרים משחק בין הבלילה הירוקה והשחורה למראה משויש.
-
- 8. מפזרים שקדים פרוסים על פני העוגות ואופים בתנור החם כ-25 דקות.