וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצי עוגה קרה חצי עוגה אפויה

מתכון מאת: ליאת יוטקביץ', מערכת וואלה!

עוגת גבינה שוקולד לבן במסה. אפיק גבאי
עוגת גבינה שוקולד לבן במסה

מצרכים למתכון

  • לעוגה הקרה:
  • לבסיס:
  • 150 גרם עוגיות חמאה מרוסקות (או ביסקוויטים)
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 225 גרם גבינת נפוליאון קולאז' (או גבינת מסקרפונה)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם (שקית אחת) אינסטנט פודינג
  • 50 גרם סוכר
  • לעוגה האפויה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 80 גרם (2 שקיות) אינסטנט פודינג
  • 40 גרם קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • 24 גרם סוכר וניל
  • 3 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  • לרוטב שוקולד לבן:
  • 300 גרם שמנת
  • 250 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים רינג של 20 ס"מ בנייר אפייה ונייר כסף.
  • 2. ממיסים את החמאה במיקרו, ומערבבים עם העוגיות המרוסקות עד שהתערובת אחידה.
  • 3. יוצקים את הבסיס לרינג שהוכן מבעוד מועד ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  • המלית:
  • 1. מוציאים את הגבינות לפני תחילת הכנת הבסיס (כדי שלא יהיו קרות כשנוסיף את השוקולד, ואז לא ייווצרו גושים).
  • 2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל. בינתיים מערבבים את 2 סוגי הגבינות ומקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והסוכר לקצפת יציבה.
  • 3. כשהשוקולד נמס לחלוטין והגבינות מעורבבות היטב וללא גושים, עושים השוואת טמפרטורות: לוקחים כף אחת מתערובת הגבינות, ומערבבים בתוך השוקולד הלבן המומס. מוסיפים עוד כף, עד שמרגישים שתערובת השוקולד קרירה. רק אז מוסיפים את כל השוקולד לתערובת הגבינות, ומערבבים עד שהמסה חלקה וללא גושים.
  • 4. יוצקים על בסיס העוגה שנמצא במקפיא, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-12 שעות, להתייצבות.
  • העוגה:
  • 1. מערבבים בקערה את הגבינה, אינסטנט פודינג וקורנפלור, עד שאין גושים. מוסיפים את החלמונים.
  • 2. מקציפים את החלבונים. כשהקצף מופיע, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. כשהמרנג יציב, מקפלים אל תוך תערובת הגבינה.
  • 3. מרפדים רינג בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ונייר כסף, מרפדים גם את דפנות הרינג בנייר אפייה, ויוצקים את המלית לרינג.
  • 4. מכניסים לתנור קר, שלא חומם מראש. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (על מנת להחדיר לחות בעת האפייה). מכוונים את התנור ל-150 מעלות במצב טורבו, ואופים למשך שעה, או עד שהעוגה שחומה.
  • 5. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים בטמפרטורה החדר עד שתצטנן.
  • הרוטב:
  • 1. מביאים את השמנת לרתיחה.
  • 2. שופכים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מעבירים למקרר לכשעה.
  • בעת הגשת העוגה יוצקים את הרוטב על שתי העוגות, ומפזרים קוקוס טחון ושברי שוקולד לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully