מתכונים חמים

רוסטביף סינטה מושלם

סינטה טרייה כחול לבן שהופכת לנתח רוסטביף בתנור, ואם תלכו לפי ההוראות הוא ייצלה לדרגת שלמות

מתכון מאת: מועצת הבקר
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(עריכת וידאו: עמית טרפונצ'יק)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות
  • 1.5 קילו סינטה (בקשו מהקצב להשאיר שכבה דקה של שומן ואת היתר להוריד)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום חצויות
  • צרור קטן של רוזמרין ותימין
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הנתח מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה. חשוב שהבשר לא יהיה קר כשהוא נכנס לתנור. מצד שני לא להניח בשמש או בחדר שבו מד החום עולה על 35 מעלות.
  • 2. מחממים תנור ל-250 מעלות. מורחים את הנתח בשמן זית, נועצים בו שיני שום ועשבי תיבול ומפלפלים.
  • 3. כשהתנור לוהט מכניסים את הנתח וצולים כרבע שעה או עד שהשומן מזהיב. מורידים את הטמפ' ל-190 מעלות וצולים עוד 25-35 דקות, תלוי בדרגת הצלייה הרצויה. את נתח הסינטה לא מומלץ לצלות לדרגת well done. אם יש לכם מדחום בשר: 55 מעלות לדרגת m/r, 60 מעלות לדרגת m או 65 לדרגת m/w.
  • 4. מוציאים מהתנור ומניחים לנתח לנוח 10 דקות לפני שפורסים. המנוחה חשובה כדי לתת לבעבוע הנוזלים בתוכו להירגע. אם פורסים מיד הנוזלים יתנקזו החוצה והנתח יתקבל יבש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully