וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף סינטה מושלם

סינטה טרייה כחול לבן שהופכת לנתח רוסטביף בתנור, ואם תלכו לפי ההוראות הוא ייצלה לדרגת שלמות

מתכון מאת: מועצת הבקר

עריכת וידאו: עמית טרפונצ'יק

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • 1.5 קילו סינטה (בקשו מהקצב להשאיר שכבה דקה של שומן ואת היתר להוריד)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום חצויות
  • צרור קטן של רוזמרין ותימין
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טר

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הנתח מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה. חשוב שהבשר לא יהיה קר כשהוא נכנס לתנור. מצד שני לא להניח בשמש או בחדר שבו מד החום עולה על 35 מעלות.
  • 2. מחממים תנור ל-250 מעלות. מורחים את הנתח בשמן זית, נועצים בו שיני שום ועשבי תיבול ומפלפלים.
  • 3. כשהתנור לוהט מכניסים את הנתח וצולים כרבע שעה או עד שהשומן מזהיב. מורידים את הטמפ' ל-190 מעלות וצולים עוד 25-35 דקות, תלוי בדרגת הצלייה הרצויה. את נתח הסינטה לא מומלץ לצלות לדרגת well done. אם יש לכם מדחום בשר: 55 מעלות לדרגת m/r, 60 מעלות לדרגת m או 65 לדרגת m/w.
  • 4. מוציאים מהתנור ומניחים לנתח לנוח 10 דקות לפני שפורסים. המנוחה חשובה כדי לתת לבעבוע הנוזלים בתוכו להירגע. אם פורסים מיד הנוזלים יתנקזו החוצה והנתח יתקבל יבש.
  • פרוסות סינטה צרובות

  • סינטה במילוי ברי

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • תפוחי אדמה במילוי בשר

  • מוסקה עסיסית שכולם אוהבים

  • גולאש בשר עם פטריות ובצקניות

  • לחמניות בשר מרוקאיות

  • תבשיל אסאדו וקולורבי

  • מרק רגל עם במיה

  • ביף בורגיניון

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחמניות ממולאות בשר

  • סיגרים מרוקאים

  • מלפוף ממולא

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully