- 1. מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה, עם הקליפה, בסיר עד התרככות, כחצי שעה.
- 2. שופכים את המים ומייבשים בבישול ללא מים על הגז להוצאת הנוזלים דקה - שתיים.
- 3. מקלפים ומועכים את הבטטה ותפוחי האדמה (בנפרד), מוסיפים קוביית חמאה קטנה לכל תערובת, פלפל לבן ומלח.
- 4. חותכים כ- 20 ס"מ של בצק. מרדדים לכ-25 ס"מ. מקמחים את נייר האפייה.
- 5. חותכים ל-5 רצועות של כ-5 ס"מ. שמים בעזרת שתי כפיות, ככפית מתערובת הבטטה בקצה של כל רצועה. מקפלים של קצה למשולש ואז לעוד משולש, וחותכים לשני בורקסים. חוזרים על הפעולה עם כל רצועה.
- 6. מהדקים את הצד הפתוח עם שיני מזלג.
- 7. חוזרים על אותן פעולות עם תערובת הבטטה, כשעל כפית של כל תערובת מניחים חתיכה קטנה של גבינת עיזים, וכן עם תערובת פירה תפוחי האדמה.
- 8. מסדרים את כל הבורקסים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום (טיפ: אפשר לפזר בצורה שונה: שומשום על גבי סוג אחד, קצח על גבי הסוג השני, וקצח-שומשום על סוג שלישי).
- 9. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום טורבו של 190 מעלות. כל הבורקסים והשבלולים על שתי תבניות. אופים כחצי שעה.