פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

      יעל לאור מביאה אלינו הישר מבית אימה מתכון לבורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)
      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)

      מצרכים

      • לכ-30 יחידות
      • בטטה גדולה
      • 5 תפוחי אדמה בינוניים
      • כ-50 גרם חמאה
      • מלח, פלפל לבן
      • כ- 60 ס"מ בצק עלים
      • רבע גליל גבינת עיזים
      • ביצה להברשה
      • שומשום, קצח

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה, עם הקליפה, בסיר עד התרככות, כחצי שעה.
      • 2. שופכים את המים ומייבשים בבישול ללא מים על הגז להוצאת הנוזלים דקה - שתיים.
      • 3. מקלפים ומועכים את הבטטה ותפוחי האדמה (בנפרד), מוסיפים קוביית חמאה קטנה לכל תערובת, פלפל לבן ומלח.
      • 4. חותכים כ- 20 ס"מ של בצק. מרדדים לכ-25 ס"מ. מקמחים את נייר האפייה.
      • 5. חותכים ל-5 רצועות של כ-5 ס"מ. שמים בעזרת שתי כפיות, ככפית מתערובת הבטטה בקצה של כל רצועה. מקפלים של קצה למשולש ואז לעוד משולש, וחותכים לשני בורקסים. חוזרים על הפעולה עם כל רצועה.
      • 6. מהדקים את הצד הפתוח עם שיני מזלג.
      • 7. חוזרים על אותן פעולות עם תערובת הבטטה, כשעל כפית של כל תערובת מניחים חתיכה קטנה של גבינת עיזים, וכן עם תערובת פירה תפוחי האדמה.
      • 8. מסדרים את כל הבורקסים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום (טיפ: אפשר לפזר בצורה שונה: שומשום על גבי סוג אחד, קצח על גבי הסוג השני, וקצח-שומשום על סוג שלישי).
      • 9. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום טורבו של 190 מעלות. כל הבורקסים והשבלולים על שתי תבניות. אופים כחצי שעה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -