מתכונים חמים

בורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

יעל לאור מביאה אלינו הישר מבית אימה מתכון לבורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

מתכון מאת: יעל לאור, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בורקסים ושבלולים (צילום: מערכת וואלה! NEWS, יעל לאור)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-30 יחידות
  • בטטה גדולה
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • כ-50 גרם חמאה
  • מלח, פלפל לבן
  • כ- 60 ס"מ בצק עלים
  • רבע גליל גבינת עיזים
  • ביצה להברשה
  • שומשום, קצח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה, עם הקליפה, בסיר עד התרככות, כחצי שעה.
  • 2. שופכים את המים ומייבשים בבישול ללא מים על הגז להוצאת הנוזלים דקה - שתיים.
  • 3. מקלפים ומועכים את הבטטה ותפוחי האדמה (בנפרד), מוסיפים קוביית חמאה קטנה לכל תערובת, פלפל לבן ומלח.
  • 4. חותכים כ- 20 ס"מ של בצק. מרדדים לכ-25 ס"מ. מקמחים את נייר האפייה.
  • 5. חותכים ל-5 רצועות של כ-5 ס"מ. שמים בעזרת שתי כפיות, ככפית מתערובת הבטטה בקצה של כל רצועה. מקפלים של קצה למשולש ואז לעוד משולש, וחותכים לשני בורקסים. חוזרים על הפעולה עם כל רצועה.
  • 6. מהדקים את הצד הפתוח עם שיני מזלג.
  • 7. חוזרים על אותן פעולות עם תערובת הבטטה, כשעל כפית של כל תערובת מניחים חתיכה קטנה של גבינת עיזים, וכן עם תערובת פירה תפוחי האדמה.
  • 8. מסדרים את כל הבורקסים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום (טיפ: אפשר לפזר בצורה שונה: שומשום על גבי סוג אחד, קצח על גבי הסוג השני, וקצח-שומשום על סוג שלישי).
  • 9. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום טורבו של 190 מעלות. כל הבורקסים והשבלולים על שתי תבניות. אופים כחצי שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully