פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

      יעל לאור מביאה אלינו הישר מבית אימה מתכון לבורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)
      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)

      מצרכים

      • לכ-30 יחידות
      • בטטה גדולה
      • 5 תפוחי אדמה בינוניים
      • כ-50 גרם חמאה
      • מלח, פלפל לבן
      • כ- 60 ס"מ בצק עלים
      • רבע גליל גבינת עיזים
      • ביצה להברשה
      • שומשום, קצח

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה, עם הקליפה, בסיר עד התרככות, כחצי שעה.
      • 2. שופכים את המים ומייבשים בבישול ללא מים על הגז להוצאת הנוזלים דקה - שתיים.
      • 3. מקלפים ומועכים את הבטטה ותפוחי האדמה (בנפרד), מוסיפים קוביית חמאה קטנה לכל תערובת, פלפל לבן ומלח.
      • 4. חותכים כ- 20 ס"מ של בצק. מרדדים לכ-25 ס"מ. מקמחים את נייר האפייה.
      • 5. חותכים ל-5 רצועות של כ-5 ס"מ. שמים בעזרת שתי כפיות, ככפית מתערובת הבטטה בקצה של כל רצועה. מקפלים של קצה למשולש ואז לעוד משולש, וחותכים לשני בורקסים. חוזרים על הפעולה עם כל רצועה.
      • 6. מהדקים את הצד הפתוח עם שיני מזלג.
      • 7. חוזרים על אותן פעולות עם תערובת הבטטה, כשעל כפית של כל תערובת מניחים חתיכה קטנה של גבינת עיזים, וכן עם תערובת פירה תפוחי האדמה.
      • 8. מסדרים את כל הבורקסים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים קצח ושומשום (טיפ: אפשר לפזר בצורה שונה: שומשום על גבי סוג אחד, קצח על גבי הסוג השני, וקצח-שומשום על סוג שלישי).
      • 9. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום טורבו של 190 מעלות. כל הבורקסים והשבלולים על שתי תבניות. אופים כחצי שעה.

      עוד מתכוני מאפים

      בורקס במילוי בטטה ותפוחי אדמה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -