שבלולי גבינה ופסטו

שבלולי גבינה קלאסיים בגיון של פסטו. מתכון קליל לחג השבועות ובכלל

מתכון מאת: יעל לאור, מערכת וואלה!
בורקסים ושבלולים(צילום: יעל לאור)

מצרכים

  • לכ-24 יחידות
  • כ-30 ס"מ בצק עלים
  • מעט גבינה לבנה 5%
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • ממרח פסטו
  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את משטח העבודה ואת נייר האפייה.
  • 2. חותכים חתיכה של כ-15 ס"מ מבצק העלים.
  • 3. מרדדים את הבצק, למרות שהוא דק יחסית, על מנת שיהיה יותר פריך ואוורירי. לאחר הרידוד הבצק אמור להיות באורך של כ-25 ס"מ. מורחים שכבה דקה של גבינה לבנה 5%.
  • 4. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת.
  • 5. מגלגלים הדוק (אבל לא יותר מדי) מהצד הרחב. לשבלולי גבינה ופסטו: חוזרים על הפעולה עם חתיכת בצק נוספת.
  • 6. לאחר הרידוד מורחים שכבה דקה של פסטו ואחריו שכבה דקה של גבינה דקה לבנה. מכניסים למקפיא להתגבשות ל-10 דקות.
  • 7. לאחר ההקפאה, חותכים לעיגולים של כס"מ וחצי.
  • 8. מסדרים על גבי נייר אפייה על אחד הצדדים הפתוחים (כלומר לא על הצד).
  • 9. מברישים בביצה, מכניסים לאפייה יחד עם הבורקסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully