פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שבלולי גבינה ופסטו

      שבלולי גבינה קלאסיים בגיון של פסטו. מתכון קליל לחג השבועות ובכלל

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)
      בורקסים ושבלולים (מערכת וואלה! NEWS , יעל לאור)

      מצרכים

      • לכ-24 יחידות
      • כ-30 ס"מ בצק עלים
      • מעט גבינה לבנה 5%
      • גבינת פרמזן מגוררת
      • ממרח פסטו
      • ביצה טרופה

      אופן ההכנה

      • 1. מקמחים את משטח העבודה ואת נייר האפייה.
      • 2. חותכים חתיכה של כ-15 ס"מ מבצק העלים.
      • 3. מרדדים את הבצק, למרות שהוא דק יחסית, על מנת שיהיה יותר פריך ואוורירי. לאחר הרידוד הבצק אמור להיות באורך של כ-25 ס"מ. מורחים שכבה דקה של גבינה לבנה 5%.
      • 4. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת.
      • 5. מגלגלים הדוק (אבל לא יותר מדי) מהצד הרחב. לשבלולי גבינה ופסטו: חוזרים על הפעולה עם חתיכת בצק נוספת.
      • 6. לאחר הרידוד מורחים שכבה דקה של פסטו ואחריו שכבה דקה של גבינה דקה לבנה. מכניסים למקפיא להתגבשות ל-10 דקות.
      • 7. לאחר ההקפאה, חותכים לעיגולים של כס"מ וחצי.
      • 8. מסדרים על גבי נייר אפייה על אחד הצדדים הפתוחים (כלומר לא על הצד).
      • 9. מברישים בביצה, מכניסים לאפייה יחד עם הבורקסים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות