וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיקנייה ברוטב רומסקו

פרוסות פיקנייה צלויות עם רוטב רומסקו של ירקות קלויים עם שקדים

מתכון מאת: מערכת וואלה

פרוסות פיקנייה על רוטב רומסקו. אסף אמברם,
פרוסות פיקנייה על רוטב רומסקו/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • לבשר:
  • 1 שפיץ צאך (פיקניה) ישראלי טרי, משקל 1 ק"ג בערך
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב רומסקו:
  • 3 פלפלים אדומים יפים
  • 1 ראש שום
  • 2-3 עגבניות שלמות
  • 1-2 פרוסות לחם (עדיף לחם ישן מאתמול)
  • חופן שקדים או אגוזי לוז קלויים
  • ½ כפית פפריקה חריפה (רשות)
  • 2-4 כפיות חומץ יין אדום או לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  • 2. עוטפים את ראש השום ברדיד אלומיניום ומניחים עם הפלפלים, והעגבניות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור החם לצלייה של 30-40 דקות עד שקליפת הפלפלים משחירה.
  • 3. מוציאים את הירקות לקערה ואחרי שהתקררו, קולפים אותם אחד אחד.
  • 4. מכניסים את הירקות הקלופים לבלנדר וטוחנים יחד עם פרוסת לחם קרועה ביד, הפפריקה, השקדים הקלויים, החומץ, שמן הזית ומלח ופלפל לפי הטעם עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. ואם הרוטב נראה דליל מדי מוסיפים עוד לחם.
  • 5. הבשר: מורידים את חום התנור ל-180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו). בעזרת סכין ארוכה וחדה מאוד חורצים פסים לאורך פס השומן, מעסים את הבשר במלח, פלפל ומעט שמן זית.
  • 6. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את הפיקנייה עם צד השומן כלפי מטה. משחימים היטב כ- 6-7 דקות עד השחמה עמוקה של צד השומן ואז צורבים 3-4 דקות מהצדדים הנוספים.
  • 7. מעבירים את הנתח לתנור ואופים 20-25 דקות או עד שהנתח הגיע לדרגת מדיום/מדיום רייר. מוציאים ונותנים לו לנוח 20 דקות.
  • 8. ההגשה: פורסים את הנתח לפרוסות יפות, מניחים מרוטב הרומסקו על הצלחת ומעליו מניחים פרוסות יפות של הנתח הצרוב. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully