וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרמבו ביתי

אורגד רואש מהמרכז הקולינרי דן גורמה מלמד איך להכין קרמבו משגע במטבח הביתי

מתכון מאת: אורגד רואש, מערכת וואלה

קרמבו ביתי. אבי מזרחי,
קרמבו ביתי/אבי מזרחי

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-15 יחידות
  • לביסקוויט:
  • 180 גרם חמאה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 160 גרם (כוס+ 2 כפות) קמח
  • 35 גרם קורנפלור
  • למרנג וניל:
  • 100 גרם חלבון (חלבון מבערך 3 ביצים, מומלץ לשקול)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1/3 מקל וניל
  • 3 גרם (קצת פחות מכפית) ג'לטין מומס ב-15 גרם (כף) מים
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 2 כפות שמן
  • 50 גרם ברס או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים ביסקוויטים: במיקסר עם גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והמלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק הומוגני. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
  • 3. מרדדים את הבצק הקר על שיש מעט מקומח לעובי של 0.5 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  • 4. מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות לרבע שעה.
  • 5. מכינים מרנג: בבן מארי מערבבים סוכר, חלבון ווניל עד להמסת הסוכר (כ40-45 מעלות). מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת ומערבבים.
  • 6. מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב אבל עדיין חמים ורך. בסיום ההקצפה מזלפים מעל הביסקוויט את המרנג ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • 7. הציפוי: ממיסים שוקולד ומערבבים עם השמן. מוסיפים ברס או אגוזים קצוצים. טובלים את הקרמבו ומניחים על נייר אפייה להתייצבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully