וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביצ'אק

הבשלנית מיטל פנחסוב מכינה כיסונים בוכריים ללא שמרים במילוי של דלעת ובצלים מתובלים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

מאפה ביצ'אק בוכרי במילוי דלעת. דרור עינב,
מאפה ביצ'אק בוכרי במילוי דלעת/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: כ-40 כיסונים, תלוי בגודל
  • לבצק:
  • 800 גר' (3/4 5 כוסות) קמח לבן
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3 כפות גדושות מיונז
  • 1/2 1 עד 2 כוסות מים פושרים ( לפי הצורך)
  • תרסיס שמן
  • למלית:
  • שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כפית זרעי כמון (ניתן לשבור קצת בין האצבעות או עם מכתש ועלי)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
  • מעט פלפל שאטה גרוס (רשות)
  • 800-900 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות יחסית
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • לאפייה:
  • 1 ביצה טרופה, להברשה
  • שומשום או קצח

אופן ההכנה

  • 1.הכנת המילוי: מחממים במחבת מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את התבלינים ונותנים להם טיגון קצר עם הבצלים על מנת שטעמם ייפתח.
  • 3. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר וממשיכים לאדות עם התבלינים והבצל עד ריכוך. אם הירקות מתייבשים מוסיפים מעט מים רותחים כדי למנוע חריכה. מתבלים במלח ופלפל ומשאירים בצד שיצטנן.
  • 4.הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים קמח, מיונז ומלח ומוסיפים מים בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד. הבצק מוכן ישר, אבל רצוי לרסס במעט תרסיס שמן כי יש לו נטייה להתייבש.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ויוצרים מכל אחד גליל בקוטר 3-4 ס"מ. בעזרת קלף או גב סכין חותכים את הגליל לחתיכות באורך 3 ס"מ בערך (2 אצבעות). כל חתיכה פותחים לעיגול בעזרת מערוך על משטח לא מקומח. מרססים מעט בתרסיס שמן את החתיכות שלא עובדים איתן כדי שלא יתייבשו.
  • 6. ממלאים במרכז כל עיגול כף מהמלית וסוגרים לצורת משולש בדומה לאוזן המן סגורה.
  • 7. מניחים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה על הצד של הסגירה. מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום.
  • 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ-30 דקות, עד שהכיסונים זהובים ומבריקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully