פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגנייה רומנית

      השף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל מסביר איך מכינים פפנאש מבלי להתעסק עם שמרים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פפנאש רומני (נמרוד סונדרס)
      פפנאש רומני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 יחידות בערך
      • 500 גרם גבינת כנען
      • 3 כפות סוכר
      • כפית אבקת אפייה
      • 2 ביצים
      • 2 כפות סולת
      • 60 גרם קמח לבן (חצי כוס)
      • גרידת לימון מלימון אחד
      • כפית מחית וניל
      • שמן לטיגון עמוק
      • גביע שמנת חמוצה של פעם
      • מרכיבים לריבת הענבים
      • 2 כוסות ענבים
      • כוס סוכר
      • 2 תרמילי הל
      • אופציה נוספת להגשה - פירורי לחם מתוקים:
      • 4 כפות פירורי לחם
      • 1כף סוכר
      • 1כפית קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. לריבת ענבים: בסיר עם תחתית כבדה שמים את כל המרכיבים לריבה, מבשלים על אש נמוכה כשעה.
      • 2. לפפנאש: בקערה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים במקרר ל-40 דקות עד שהבצק יתגבש (לא אמור לתפוח), בסיר מחממים שמן לחום של 170 מעלות.
      • 3, יוצרים כדורים בגודל כדורי טניס. מייצרים שקע בכל כדור שעליו נניח את הריבה והשמנת.
      • 4. מכינים גם כדורים קטנים שנניח מעל מאותו בצק, מכניסים את הכדורים לשמן ומטגנים, תחילה הם שוקעים מעט ולאחר מכן צפים. מטגנים בסבלנות עד שמזהיב היטב. סה"כ כ-12 דקות טיגון ליחידה.
      • 5. מוציאים את הכדורים מהשמן, מניחים מעל את השמנת החמוצה ומעל את הריבה שהכנו קודם לכן. מעל כל סופגניה מניחים סופגניה קטנה ומגישים.
      • 6. לפירורי לחם מתוקים: מחממים מעט במחבת את הפירורים, מוסיפים את הסוכר והקינמון עד שהסוכר מעט נמס ומורידים מהאש ומקררים. מגישים את הפפנאש עם הריבה, שמנת חמוצה ואת פירורי הלחם המסוכרים מפזרים מעל, מניחים כדור קטן למעלה.
      • * למי שמעדיף להימנע מטיגונים קיימת גרסה מבושלת של אותו בצק: מרתיחים מים עם מעט מלח (כמו לפסטה) ומבשלים את הפפנאש כ-12 דקות ליחידה. ממיסים מעט חמאה ועוטפים את הכדורים בחמאה המומסת ומפזרים את פירורי הלחם המתוקים.
      • מבשלים את הריבה ובמקביל מתחילים בהכנת הבצק

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -