- 1. לריבת ענבים: בסיר עם תחתית כבדה שמים את כל המרכיבים לריבה, מבשלים על אש נמוכה כשעה.
- 2. לפפנאש: בקערה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים במקרר ל-40 דקות עד שהבצק יתגבש (לא אמור לתפוח), בסיר מחממים שמן לחום של 170 מעלות.
- 3, יוצרים כדורים בגודל כדורי טניס. מייצרים שקע בכל כדור שעליו נניח את הריבה והשמנת.
- 4. מכינים גם כדורים קטנים שנניח מעל מאותו בצק, מכניסים את הכדורים לשמן ומטגנים, תחילה הם שוקעים מעט ולאחר מכן צפים. מטגנים בסבלנות עד שמזהיב היטב. סה"כ כ-12 דקות טיגון ליחידה.
- 5. מוציאים את הכדורים מהשמן, מניחים מעל את השמנת החמוצה ומעל את הריבה שהכנו קודם לכן. מעל כל סופגניה מניחים סופגניה קטנה ומגישים.
- 6. לפירורי לחם מתוקים: מחממים מעט במחבת את הפירורים, מוסיפים את הסוכר והקינמון עד שהסוכר מעט נמס ומורידים מהאש ומקררים. מגישים את הפפנאש עם הריבה, שמנת חמוצה ואת פירורי הלחם המסוכרים מפזרים מעל, מניחים כדור קטן למעלה.
- * למי שמעדיף להימנע מטיגונים קיימת גרסה מבושלת של אותו בצק: מרתיחים מים עם מעט מלח (כמו לפסטה) ומבשלים את הפפנאש כ-12 דקות ליחידה. ממיסים מעט חמאה ועוטפים את הכדורים בחמאה המומסת ומפזרים את פירורי הלחם המתוקים.
- מבשלים את הריבה ובמקביל מתחילים בהכנת הבצק