
טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה (מערכת וואלה! NEWS , נמרוד סונדרס)
- סוג מתכון: חלבי
- 8 טארטלטים
- משך הכנה: 45 דקות
- משך הכנה כולל קירור: שעתיים
- דרגת קושי: בינוני
- החומרים ל-8 טארטלטים
- לקלתיות:
- 130 גרם פירורי ביסקוויט
- 4 כפות גדושות (40 גרם) קוקוס טחון
- 2 כפות (25 גרם) סוכר דמררה
- 80 גרם חמאה, מומסת
- למוס מנגו:
- 1 שקית (300 גרם) מנגו חתוך לקוביות, מוקפא ומופשר
- 1 כפית מחוקה (4 גרם) ג'לטין
- 1/2 1 כפות (20 מ"ל) מים
- 3 כפות (30 גרם) סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- 1. לקלתיות: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, הקוקוס הטחון, הסוכר והחמאה המומסת. מחלקים את המסה בין תבניות טארטלטים ומהדקים היטב בעזרת כף לתחתית ולדפנות. מקפיאים לחצי שעה.
- 2. למוס מנגו: טוחנים 250 גרם מכמות המנגו המופשר בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מחית פרי חלקה.
- מעבירים את מחית המנגו לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.
- 3. מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם כף מים ומניחים לספיחת נוזלים ל-5 דקות. ממיסים את הג'לטין המושרה במים 10 שניות במיקרוגל או בחימום על גבי באן מארי ומערבבים לתוך מחית המנגו, מצננים לטמפרטורת החדר.
- 4. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים 1/3 מכמות הקצפת לתוך מחית המנגו עד לקבלת קרם חלק.
- 5. מחלקים את הקרם בין הקלתיות, ומקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה עד להתייצבות קלה.
- 6. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
- 7. מעטרים את הטארטלטים ביתרת הקצפת, ומעבירים למקרר.
- 8. ההגשה: קרוב למועד ההגשה חותכים את יתרת המנגו לקוביות קטנות ומניחים במרכז כל טארטלט.
עוד מתכוני פירות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה