מתכונים חמים

טארטלטים אישיים עם מנגו

המנגו האהוב הופך למוס מרענן המוגש בטארטלט ללא אפייה, עם קצפת מלמעלה. תענוג מושלם ומרענן

מתכון מאת: ענבל לביא, סנפרוסט
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה

מחשבון המרות

מצרכים

  • סוג מתכון: חלבי
  • 8 טארטלטים
  • משך הכנה: 45 דקות
  • משך הכנה כולל קירור: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני
  • החומרים ל-8 טארטלטים
  • לקלתיות:
  • 130 גרם פירורי ביסקוויט
  • 4 כפות גדושות (40 גרם) קוקוס טחון
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר דמררה
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • למוס מנגו:
  • 1 שקית (300 גרם) מנגו חתוך לקוביות, מוקפא ומופשר
  • 1 כפית מחוקה (4 גרם) ג'לטין
  • 1/2 1 כפות (20 מ"ל) מים
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לקלתיות: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, הקוקוס הטחון, הסוכר והחמאה המומסת. מחלקים את המסה בין תבניות טארטלטים ומהדקים היטב בעזרת כף לתחתית ולדפנות. מקפיאים לחצי שעה.
  • 2. למוס מנגו: טוחנים 250 גרם מכמות המנגו המופשר בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מחית פרי חלקה.
  • מעבירים את מחית המנגו לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.
  • 3. מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם כף מים ומניחים לספיחת נוזלים ל-5 דקות. ממיסים את הג'לטין המושרה במים 10 שניות במיקרוגל או בחימום על גבי באן מארי ומערבבים לתוך מחית המנגו, מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 4. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים 1/3 מכמות הקצפת לתוך מחית המנגו עד לקבלת קרם חלק.
  • 5. מחלקים את הקרם בין הקלתיות, ומקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה עד להתייצבות קלה.
  • 6. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
  • 7. מעטרים את הטארטלטים ביתרת הקצפת, ומעבירים למקרר.
  • 8. ההגשה: קרוב למועד ההגשה חותכים את יתרת המנגו לקוביות קטנות ומניחים במרכז כל טארטלט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully