מתכונים חמים

טארט פטריות

אורלי פלאי ברונשטיין מכינה פשטידת פטריות על בצק פריך - ארוחה נפלאה בחורף

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קיש פטריות של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לטארט מרובע בגודל 20 ס"מ:
  • לבצק פריך:
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 500 גרם פטריות (עדיף 3-2 סוגים)
  • 25 גרם חמאה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות פרמזן מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 . מכינים בצק פריך: מעבדים קמח, קוביות חמאה, מלח וסוכר למרקם פירורי. מוסיפים מעט מים קרים ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתגבש. מכסים ומקררים.
  • 2.מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מניחים בתבנית, מהדקים ומסירים את עודפי הבצק. שומרים במקרר עד שהתנור חם.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 4. אופים את הקלתית 15 דקות ללא הזהבה.
  • 5. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם חמאה ומקפיצים את הפטריות עם שום, תימין ותבלינים. מוסיפים קמח, מערבבים עד שהוא נספג ומוסיפים חלב. מערבבים עד שמתקבל רוטב. מצננים.
  • 6. ממלאים ואופים: מעבירים את המלית לקלתית, אם רוצים מפזרים פרמזן מלמעלה, ואופים עוד 25 דקות או עד שהמלית יציבה וזהובה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully