- 1 . מכינים בצק פריך: מעבדים קמח, קוביות חמאה, מלח וסוכר למרקם פירורי. מוסיפים מעט מים קרים ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתגבש. מכסים ומקררים.
-
- 2.מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מניחים בתבנית, מהדקים ומסירים את עודפי הבצק. שומרים במקרר עד שהתנור חם.
-
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 4. אופים את הקלתית 15 דקות ללא הזהבה.
-
- 5. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם חמאה ומקפיצים את הפטריות עם שום, תימין ותבלינים. מוסיפים קמח, מערבבים עד שהוא נספג ומוסיפים חלב. מערבבים עד שמתקבל רוטב. מצננים.
-
- 6. ממלאים ואופים: מעבירים את המלית לקלתית, אם רוצים מפזרים פרמזן מלמעלה, ואופים עוד 25 דקות או עד שהמלית יציבה וזהובה.