נתח קצבים
חמודי דבאח ממשפחת הקצבים המפורסמת מכין נתח קצבים על מצע גזרים צבעוניים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-3 מנות
- 800 גרם נתח קצבים (מהחלק הדק), חתוך ל-6 חתיכות גדולות
- 5-6 גזרים בגודל בינוני (מומלץ לשלב גזרים בכמה צבעים אם מוצאים), קלופים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. חותכים את הגזרים ל-3-4 חתיכות לרוחב, ואך חותכים חתיכות אלו לרבעים לאורך. מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית. מערבבים היה, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת ואופים 30-40 דקות או עד ריכוך.
- 3. מושחים את נתח הקצבים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- 4. מחממים מחבת כבדה מעל להבה גבוהה 2-3 דקות עד שהיא לוהטת. צורבים את הנתחים במחבת בשני סבבים, 3-4 דקות מכל צד (תלוי בעובי הנתח) עד הזהבה יפה.
- 5. מגישים את נתח הקצבים עם הגזרים האפויים.