- 1. קולים על מחבת יבשה את זרעי הכוסברה והשומר כדקה שתיים עד שמפיץ ניחוח. טוחנים מעט במטחנת תבלינים או במכתש ועלי לתערובת גסה.
- 2. מפזרים מלח ופלפל שחור על שוקי העוף מכל הצדדים.
- 3. מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית - גבוהה. כאשר השמן חם מוסיפים את שוקי העוף בשכבה אחת ומטגנים עד להזהבה יפה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. נפטרים מעודפי השמן שבמחבת.
- 4. מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים על אש נמוכה עד שהופך שקוף ומתרכך מעט, כ-7 דקות.
- 5. שוברים פנימה את פלפל השאטה היבש ומוסיפים את השום, התבלינים הגרוסים והזעפרן, מלח ופלפל שחור גרוס.
- 6. מוסיפים את השומר ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים יין לבן ומצמצמים כדקה.
- 7. מחזירים את העוף, מוסיפים את העגבניות, גרד התפוז, עלי הדפנה והטימין. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים.
- 8. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ-50 דקות או עד שהעוף מוכן ומתקנים טעמים. אם משתמשים בעגבניות צלויות מוסיפים אותן כעת.
- 9. מערבבים פנימה עוד כ-3 כפות שמן זית ומפזרים עלי ראשד מעל.