וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת עוף

השפית עינב ברמן מהמסעדות ביסטרו נח ואיטלקי מקומי מכינה קדירת שוקי עוף חורפית עם רוטב עגבניות, עלי ראשד ושפע תבלינים.

מתכון מאת: עינב ברמן, מערכת וואלה

שוקי עוף , עגבניות ושומר עם רשד של עינב ברמן. דרור עינב
שוקי עוף , עגבניות ושומר עם רשד של עינב ברמן

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • 12 יח' שוקי עוף קטנות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 2 בצלים אדומים פרוסים דק
  • 1 כפית חוטי זעפרן
  • 2 יח' פלפל שאטה יבש שלם
  • 4 שיני שום קלופות ודפוקות
  • 4 יח' שומר קטן חתוך לארבע לאורך
  • 1 כוס יין לבן
  • 800 ג' עגבניות קלופות מקופסה
  • קליפה דקה מתפוז אחד
  • 4 עלי דפנה
  • 5 ענפי טימין
  • 1 כוס פרוסות עגבניות צלויות (רשות)
  • 1 צרור ראשד

אופן ההכנה

  • 1. קולים על מחבת יבשה את זרעי הכוסברה והשומר כדקה שתיים עד שמפיץ ניחוח. טוחנים מעט במטחנת תבלינים או במכתש ועלי לתערובת גסה.
  • 2. מפזרים מלח ופלפל שחור על שוקי העוף מכל הצדדים.
  • 3. מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית - גבוהה. כאשר השמן חם מוסיפים את שוקי העוף בשכבה אחת ומטגנים עד להזהבה יפה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. נפטרים מעודפי השמן שבמחבת.
  • 4. מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים על אש נמוכה עד שהופך שקוף ומתרכך מעט, כ-7 דקות.
  • 5. שוברים פנימה את פלפל השאטה היבש ומוסיפים את השום, התבלינים הגרוסים והזעפרן, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 6. מוסיפים את השומר ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות. מגבירים את הלהבה, מוסיפים יין לבן ומצמצמים כדקה.
  • 7. מחזירים את העוף, מוסיפים את העגבניות, גרד התפוז, עלי הדפנה והטימין. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים.
  • 8. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ-50 דקות או עד שהעוף מוכן ומתקנים טעמים. אם משתמשים בעגבניות צלויות מוסיפים אותן כעת.
  • 9. מערבבים פנימה עוד כ-3 כפות שמן זית ומפזרים עלי ראשד מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully