וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קורנביף ביתי

דרור פילץ בשיתוף מועצת הבקר מלמד על כבישה נכונה של קורנביף עד לתוצאה של בשר רך, עסיסי ומלא טעמים

מתכון מאת: דרור פילץ, מערכת וואלה!

צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מצרכים למתכון

  • 2- 2.5 ק"ג חזה בקר (ברוסט) מבשר בקר ישראלי מקומי
  • 2 בקבוקי יין אדום
  • 1 כף פלפל שחור שלם
  • 5-8 עלי דפנה
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כף גרגרי ערער (ג'ניפר)
  • 1/2 כף תרמילי הל
  • 1/2 כף ציפורן
  • 1/2 כף זרעי שומר
  • 2 כפות שבבי שום מיובש
  • 2 כפות שבבי בצל מיובש
  • 1 כף מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. לקערה שיכולה להכיל את הנתח שופכים בקבוק יין אחד.
  • 2. במחבת יבשה וחמה קולים את התבלינים השלמים ובסוף מוסיפים את המלח. שופכים את התבלינים הקלויים לקערה עם היין.
  • 3. מכניסים את נתח הבשר לקערת היין והתבלינים ונותנים לחיצה כך שהנוזל יכסה את הבשר (אם חסרים נוזלים מוסיפים את בקבוק היין השני. אם עדיין חסרים נוזלים מוסיפים מים עד כיסוי מלא).
  • 4. עוטפים את הקערה עם נתח הבשר בניילון נצמד ומניחים מעליו משקולת על מנת שלא יתרומם- המשקולת הטובה ביותר היא בקבוק ליטר וחצי מלא במים.
  • 5. מכניסים למקרר ל-2-4 ימים. תלוי בסבלנות שיש לכם.
  • 6. מעבירים את הנתח עם חצי מכמות המרינדה לסיר ומוסיפים מים רגילים עד לכדי כיסוי הנתח.
  • 7. מביאים לרתיחה את תכולת הסיר , מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה 2.5 -4.5 שעות או עד שמזלג ננעץ ברכות במרכז הנתח. זמן הבישול תלוי באיכות הבשר ובזמן ההשריה.
  • 8. בתום הבישול מניחים את הנתח מעל רשת (כמו זו של התנור) הממוקמת מעל הסיר על מנת שיגיר נוזלים.
  • 9. ניתן לאכול בטמפ' החדר או קר. כשהבשר קר יהיה קל יותר לפרוס אותו.
  • 10. מגישים עם לחם טוב, חרדל חריף, מיונז וחמוצים.
  • אחסון:
  • נשמר כגוש בכלי אטום במקרר בין 7 ימים עד 10 ימים. פורסים בכל פעם שרוצים נתח.
  • ברזאולה של סינטה עגל

  • אסאדו ביתי של אבי ביטון

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • טבחה בלקרעה

  • מרק גולאש מושלם

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • גולאש בשר עם פטריות ובצקניות

  • מרק עדשים ובשר

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • ארטישוק ממולא

  • מנה של מסעדת שף: טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם שמכינים בקלות

  • רוטב בולונז קלאסי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully